Printre cele sapte persoane ranite in urma incendiului de la clubul Colectiv care au murit sambata se afla o tanara de 20 de ani din Italia care studia la Bucuresti in programul Erasmus si bodyguardul clubului, ranit in timp ce incerca sa salveze victime ale tragediei, scrie Mediafax.

Bilantul incendiului din Colectiv a ajuns, sambata, la 39 de persoane decedate, dupa ce alte sapte victime au murit in spitale. Acestea sunt: Tullia Ciotola, Florin Popescu, Daniel Ciobanu, Ionut Cosmin Popescu, Ionut Maior, Adrian Popa si Alexandru Chelba.

- Tullia Ciotola

Unul dintre ranitii care au murit in Olanda, unde fusesera transferati sambata, este o tanara italianca, Tullia Ciotola, in varsta de 20 de ani.

Presa din Italia a relatat despre ea ca era studenta la Universita Orientale di Napoli si se afla la Bucuresti in cadrul programului Erasmus. Tanara a mers in clubul Colectiv in 30 noiembrie impreuna cu alti colegi din cadrul programului, doi spanioli, un turc si un german. Atunci cand a izbucnit incendiul, ea ar fi incercat sa isi gaseasca prietenii, dar bucati incandescente au cazut peste ea, tanara fiind transportata la spital cu arsuri pe 50 la suta din suprafata corpului.

Ea a fost internata la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu", presa italiana relatand ca avea plamanii grav afectati in urma incendiului, ceea ce facea ca un eventual transfer al ei la o unitate medicala din Italia sa fie exclus.

Parintii tinerei au venit la Bucuresti de urgenta, iar colegii sai de la universitatea din Napoli au afisat un banner cu mesaje de sustinere pentru tanara.

Tullia Ciotola a murit sambata dimineata, la Rotterdam, unde a fost transportata cu o aeronava militara, pentru a fi tratata intr-un spital din Olanda.

- Florin Popescu

Florin Cristian Popescu, bodyguardul clubului Colectiv, era internat la Spitalul SRI, in stare critica, cu pronostic rezervat.

Florin Cristian Popescu, in varsta de 35 de ani, era din Bucuresti si lucra ca bodyguard in clubul Colectiv. Acesta a fost grav ranit in incendiul din club, in timp ce incerca sa salveze victime ale tragediei. El a decedat, sambata, in Olanda, unde fusese transferat.

"Cei doi pacienti raniti grav in urma tragediei de la Colectiv au fost transferati azi-noapte la un spital din Olanda. Din pacate, in ciuda eforturilor echipei medicale, in aceasta dimineata, ni s-a comunicat decesul lor. Cetateanul roman in varsta de 35 de ani si tanara din Italia, in varsta de 20 de ani, fusesera internati la spitalul #SRI in noaptea de 30 octombrie in stare critica. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! La spitalul #SRI mai sunt internati doi pacienti romani, starea lor fiind stabila, cu evolutie lent favorabila. #Patriaapriori", scrie intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a SRI.

Florin Cristian Popescu nu mai are parinti, acestia fiind decedati, iar dupa tragedia din Colectiv prietenii lui s-au mobilizat pe Facebook si au distribuit fotografii cu el pentru a-i gasi rudele.

"Apel umanitar! Prietenul nostru drag Popescu Florin Cristian, fiul asistentei Bibi Iordanescu, este una dintre victimile teribilului incendiu. Din pacate, parintii au decedat si nu cunoastem nicio ruda sau un prieten apropriat. Este internat in stare foarte grava la Spitalul SRI.( Terapie Intensiva). Va rugam frumos sa ne ajutati cu distribuirea acestui mesaj!. Doar daca suntem mai multi mesajul este vazut si reusim sa informam in timp corespunzator familia. Ajutati-ne sa il salvam!", scria un prieten al tanarului.

- Daniel Ciobanu

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Tarziu, era in 30 octombrie in clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatal a doi copii si se ocupa si de productie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.

El a murit sambata dimineata, la Spitalul de Arsi.

"Cu durere in suflet va anuntam ca Dan a luptat pana astazi, la ora 7:30, sa ramana cu noi. Va ramane in amintirile noastre ca unul dintre cei mai minunati oameni! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!", a anuntat sambata, pe pagina sa de Facebook, Daniela Ciobanu, sotia chitaristului trupei Prea Tarziu.

Potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu, Daniel Ciobanu a suferit arsuri grave pe o suprafata de 47% din corp si o deteriorare severa a cailor respiratorii cauzata de toxinele inhalate in incendiul din Colectiv. "Pielea arsa s-a suprainfectat", a mai scris Andrei Ciobanu.

Daniel Ciobanu trebuia sa fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luata dupa vizita profesorului David-Michael Linton, directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center.

Vineri, reprezentantii Spitalului de Arsi, intrebati despre Daniel Ciobanu, declarau ca acesta era in stare foarte grava si a necesitat traheostomie de urgenta.

"Medicii curanti au considerat ca ar avea mai multe sanse in strainatate. S-a luat legatura cu cei din Israel si a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune ca nu pot primi un pacient decat dupa ce il vede si da acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva in jurul orei 14.00 s-au facut demersurile sa vina un avion al lor si un medic ATI specializat pe zbor. Cand au venit sa-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion si de spital, pentru ca ei au considerat ca este periculos sa fie transportat, pentru ca se poate intampla ceva in timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legatura. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut initiativa sa fie transferat, pentru ca este un pacient extrem de grav", spunea un medic de la Spitalul de Arsi.

"Noi am facut toate eforturile, specialistul din Israel a venit si a zis ca sansele lui sunt de maximum 20-30%. Am trimis toate documentele pacientului", mai spunea medicul de la Spitalul de Arsi.

- Ionut Cosmin Popescu

Ionut Cosmin Popescu era internat la Spitalul de Arsi si avea arsuri pe 80% din suprafata corpului, fiind de o saptamana in coma indusa.

Ionut Cosmin Popescu, in varsta de 32 de ani, era din Focsani, dar lucra in Bucuresti. Fiu al lui Valter Popescu, fost director al societatii de termoficare din Focsani (ENET SA), si al doctorului Anisoara Popescu, Ionut Cosmin Popescu s-a numarat printre victimele incendiului din clubul Colectiv, in care a decedat si prietena tanarului, Monica Tanasoiu, in varsta de 35 de ani. Fata era din Ploiesti, dar locuia in Bucuresti, unde lucra la o agentie de publicitate. Monica Tanasoiu a murit chiar in noaptea incendiului, fiind identificata de catre mama sa, a doua zi, la morga, dupa cercei.

- Ionut Maior

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a murit, sambata, Ionut Maior (27 de ani). Sotia acestuia este internata, in urma incendiului din Colectiv, tot in Spitalul Universitar, aceasta fiind detubata recent, dupa ce mai multe zile a fost in stare grava.

Ionut Maior era din Bacau si a fost basist al trupei Bruma, potrivit informatiilor de pe pagina sa de Facebook, unde el postase, in ultima perioada, mai multe filmulete cu piese ale trupei Goodbye to Gravity, la al carei concert se afla impreuna cu sotia sa. Tanarul suferise arsuri grave dupa ce, in urma incendiului, s-a aruncat peste sotia sa pentru a o salva.

- Alexandru Chelba

Ultima persoana decedata este Alexandru Chelba. Era fotograf si avea 33 de ani.

Acesta este al treilea ranit in incendiul din clubul Colectiv care a murit sambata in Spitalul de Arsi.

Despre fotograful Alexandru Chelba a scris un mesaj emotionant Cabral. Vedeta TV a scris ca Alexandru era prietenul sau, un om serios, care a muncit foarte mult in cariera sa.

El se afla in clubul colectiv pentru a imortaliza concertul celor de la Goodbye to Gravity.

"Are 33 de ani si e un baiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Munceste de rupe. Alearga cu aparatul ala al lui, cara multe kile de obiective, fuge dintr-un loc intr-altul... ba fotografie, ba video. Nu stie sa zica nu. Cu toate ca nu-i tace gura aia bogata... nu stie sa refuze. Sare sa ajute, sa sprijine, sa rezolve. E un baiat extraordinar", a scris Cabral in urma cu o saptamana.

- Adrian Popa

"Avea 29 de ani si lucra in IT, la Oracle. Iubita lui, Oanei Rotariu, e si ea una din victimele care acum se lupta pentru supravietuire. Soarta a facut ca in seara tragediei sa fie in Clubul Colectiv alaturi de prietena lui cat si de alti colegi. Din pacate sambata dimineata a pierdut lupta mult prea grea si nedreapta. Era pasionat de fitness, sport, miscare in aer liber si desen. Ii placea sa calatoreasca si sa descoperea lumea mereu inconjurat de prieteni. O fire vesela, mereu zambitor stia sa fie serios si profesionist cand venea vorba de munca. Era pasionat de tehnologie si punea foarte mult suflet in ceea ce facea."

"Adrian este ceea ce se cheama un om plin de viata. Rareori l-am vazut trist si niciodata apatic. Iubea viata si era iubit de toti oamenii care il cunosteau. Un om de actiune care punea mult suflet in tot ce

facea" - Potrivit unui mesaj trimis Redactiei de un grup de prieteni.

Astfel, numarul persoanelor care au murit in urma incendiului de la clubul Colectiv a ajuns la 39.

Cei decedati in zilele precedente sunt: Alexandru Rusitaru, Stefan Hamed, Catalina Ionita, Alexandru Simion, Anda Ioana Epure, Maria Vulcu, Valentina Florea, Carmen Irina Oprita, Gabriel Matei, Radu Palada, Tilie Nelu, Vlad Telea, Diana Enache, Nicoleta Baldovin, Ioan Tripa, Paul Alexandru Georgescu, Adrian Rugina, Constantin Ignat, Laurentiu Varlam, Alexandru Mihai, Ion Maria, Valentin Fieraru, Mihaela Vieru, Petru Andrei Buca, Claudiu Petre, Simona Livia Stan, Liliana Gheorghe, Mimi Voicu, Valentina Florea, Alexandra Matache, Monica Tanasoiu si o alta tanara