Violonistul Andre Rieu, care a mers sambata, la clubul Colectiv, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului, a spus ca va compune o melodie in memoria celor care au decedat si va dona incasarile din vanzarea DVD-urilor cu show-urile sale de la Bucuresti pentru ajutorarea victimelor tragediei, relateaza Mediafax.

Andre Rieu, la clubul ColectivFoto: Agerpres

Andre Rieu a venit in Romania cu un avion privat, special pentru a merge la clubul Colectiv si pentru a-si arata solidaritatea fata de romani.

Violonistul s-a alaturat, in jurul orei 16.15, celor peste 200 de persoane care se reculegeau in fata clubului Colectiv.

Dupa ce s-a recules aproximativ un sfert de ora in fata clubului, Andre Rieu a depus o coroana de flori in memoria victimelor tragediei.

Ulterior, cu ochii in lacrimi, Andre Rieu a spus ca ii este foarte dificil si a fost foarte afectat cand a auzit despre aceasta tragedie.

"Este foarte dificil. Stiti, viata se compune din amintiri, iar romanii mi-au oferit atat de multe amintiri placute in cele doua saptamani in care am fost in Romania. Cand am auzit ceea ce s-a intamplat, sigurul lucru la care m-am gandit a fost sa vin aici si sa plang alaturi de dumneavoastra. Imi cer scuze, singurul lucru pe care pot sa vi-l ofer este muzica mea", a declarat Andre Rieu.

Violonistul a mai spus ca dupa ce, in luna iunie, a sustinut sapte concerte in Piata Constitutiei din Bucuresti, a inregistrat mai multe DVD-uri cu aceste evenimente si vrea sa doneze toti banii din vanzarea acestora pentru ajutorarea victimelor tragediei.

"A fost ceva foarte frumos, dar acum totul este foarte trist. Pot doar sa va ofer muzica mea si banii. Sper ca acestea ii vor ajuta pe oameni (...) Tot ce s-a intamplat a fost groaznic. Voi putea doar sa plang alaturi de ei (victimele tragediei, n.r.). Este singura alinare pe care pot sa le-o ofer. Toate gandurile mele si muzica mea vor fi alaturi de victime. Voi compune o melodie pentru ele", a mai spus Andre Rieu, in aplauzele persoanelor prezente in fata clubului Colectiv.

Andre Rieu a venit special in Bucuresti pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului si va parasi Romania dupa ce va pleca de la clubul Colectiv.

Numarul deceselor in urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie in clubul Colectiv din Bucuresti a ajuns la 41.

Andre Rieu a sustinut sapte concerte in Piata Constitutiei din Bucuresti, in luna iunie, la care au participat aproximativ 84.000 de spectatori.

Nascut la Maastricht, in Olanda, Andre Rieu este unul dintre cel mai bine vanduti muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel international cu spectacolele sale pline extravaganta si de emotie. Detinatorul celei mai mari orchestre private din lume, Andre Rieu a vandut pana in prezent peste 40 de milioane de albume si DVD-uri in intreaga lume.

In fiecare an, Andre Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul si numerosi solisti internationali sustin 100 de concerte in intreaga lume, cu peste un million de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat in Billboard's Top 10 in fiecare an, incepand din 2004.