Distrugatorul britanic HMS DUNCAN va face o escala in Portul Constanta
La bordul navei britanice HMS DUNCAN in Portul Constanta, Ambasada Britanica din Romania si Organizatia pentru Aparare si Securitate din Regatul Unit organizeaza luni, 9 noiembrie, incepand cu ora 11.00, Ziua Industriei de Aparare si Securitate, un eveniment la care au fost invitati sa participe reprezentanti ai MApN, oficiali guvernamentali si companii romanesti de profil.
HMS DUNCAN este cel de-al saselea si ultimul distrugator britanic de tip 45. Nava a fost finalizata si lansata la apa la sfarsitul lunii octombrie, in anul 2010. Este primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon. In prima etapa de constructie, in anul 2010, i s-au instalat echipamentele principale, turbina cu gaze, turela de calibru mediu si buncarul Sea Viper pentru arme, toate fiind conectate cu un cablu electric suficient de lung cat sa inconjoare autostrada din jurul Londrei (188km) de aproape trei ori.
O mare parte a echipamentului a inceput sa fie pusa in functiune in anul 2011, incluzand sistemul de energie si propulsie, acesta fiind capabil sa produca suficienta energie pentru a alimenta un intreg oras de dimensiune mica. La inceputul anului 2013, in Portul Portsmouth, nava a fost preluata de comandant si de echipajul acesteia. HMS Duncan este pregatita sa ia parte la misiuni operationale pe tot globul.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”