Pe platforma Pionierul in care se afla si clubul Colectiv s-au mai produs trei incendii in ultimii trei ani. Intrebat intr-o conferinta de presa de ce nu au fost facute controale preventive pe intreaga platforma Pionierul, avand in vedere riscul mare de incendii, secretarul de stat in cadrul MAI, Raed Arafat, a spus ca nu detine raspunsul, insa procuratura va verifica daca inspectorii de la ISU Bucuresti si-au facut datoria. "Aici nu pot sa va spun explicatia de ce nu au mai mers si altii in controale si asta sigur o sa apara in ancheta", a raspuns Arafat.

"Aici putem sa dam ca o intrebare catre colegii de la ISU Bucuresti. Nu am raspunsul aici. Eu stiu ca au trimis controale acolo, dar pe platforma Pionierul, cel putin din ce mi s-a explicat, erau alte hale care erau departe de locul in care functiona discoteca. Platforma este foarte mare din cate am inteles. Ei daca au avut incendiu intr-o hala, au stins incendiul, au verificat, dupa care au avut in altul, au stins si au verificat. Aici nu pot sa va spun explicatia de ce nu au mai mers si altii in controale si asta sigur o sa apara in ancheta. Face parte din ancheta Procuratorii. Procuratura va verifica daca la nivelul ISU Bucuresti au facut tot ce trebuia facut si si-au facut datoria. Acest lucru verificat de procuratura printre altele. Acest lucru va fi inclus in ancheta lor", a spus Raed Arafat intrebat de jurnalisti de ce nu au fost facute controale preventive asupra intregii platforme Pionierul, in conditiile in care au existat trei incendii in ultimii trei ani.

"În ultimii trei ani au avut loc trei incendii pe platforma Pionierul. Unul a fost din cauza unei izolaţii, unul la o baracă de lemn şi unul într-o hală dezafectată. Potrivit prevederilor legale, se întocmeşte la sfârşitul intervenţiei un proces verbal în care sunt descrise cauzele împrejurărilor şi modul în care s-a propagat incendiul. Noi vorbim de o hală care a fost verificată pe timpul intervenţiei toată. Nu este hala în care s-a depus evenimentul. În ceea ce priveşte controalele de prevenire din ultima perioadă, ultimul control care s-a desfăşurat a fost în septembie 2014, iar rezultatele acestui control precum şi modul de abordare al controlului fac obiectul analizelor organelor penale. Există un proces verbal de control care va fi analizat de organele abilitate", a declarat prim-adjunctul sefului ISU pe tara, colonelul Daniel Dragne, potrivit Romania TV.