Premierul interimar al Republicii Moldova Gheorghe Brega a dispus efectuarea controalelor in toate localurile de divertisment din tara pentru a verifica daca acestea au planuri impotriva incendiilor si daca sunt respectate, ministrul de interne precizand ca acestea vor dura doua saptamani, scrieAgora.md.

Totodata, Guvernul Republicii Moldova a demarat si o actiune de solidarizare prin care indeamna oamenii sa doneze sange pentru victimele dezastrului din Clubul "Colectiv". Acestia pot merge zilnic la punctele de recoltare a sangelui a Centrului National de Transfuzie a Sangelui din Chisinau, Balti sau Cahul.

Si primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca a cerut verificari in locurile aglomerate din oras.

Mii de oameni au venit cu buchete si jerbe de flori, au aprins lumanari si au tinut un minut de reculegere la sediul Ambasadei Romaniei la Chisinau, comemorand astfel victimele tragediei din Bucuresti, informeazaRadio Chisinau.

Aproximativ 700 de litri de sange au ajuns in dimineata zilei de luni de la Chisinau la Bucuresti, la persoanele care au fost ranite in incendiul produs in clubul Colectiv. Ajutorul consta din peste 2 mii de pachete de sange si plasma proaspat congelata, precum si preparate biomedicale, vital necesare in caz de arsuri sau fracturi.

Presedintele moldovean, Nicolae Timofti a declarat ca acum e momentul ca si Republica Moldova sa demonstreze ca este alaturi de fratii de peste Prut, in situatia in care si Romania a demonstrat de nenumarate ori ca este alaturi de cei din Republica Moldova, mia noteaza sursa citata.