Un expert in comunicare sustine ca stilul taraganat de a vorbi al cetatenilor australieni este strans legat de cantitatile mari de alcool pe care le consumau primii colonisti britanici care au ajuns pe continent, informeaza The Telegraph, citat de Mediafax.

Dean Frenkel, lector la Universitatea Victoria din Melbourne, este de parere ca "de vina" pentru accentul specific al australienilor sunt primii oameni care s-au stabilit acolo, colonistii britanici, care cel mai adesea erau ametiti de bautura, scrie The Telegraph in pagina electronica.

Expertul in comunicare considera ca acest stil de a vorbi, alterat de alcool in urma cu multe generatii, a fost transmis copiilor de catre parinti, chiar daca obisnuinta de a bea fara masura a fost inlaturata.

Dean Frenkel a declarat: "Stramosii nostri se imbatau in mod regulat, iar prin interactiunile lor au adaugat, fara sa constientizeze, o articulare nedeslusita, data de alcool, tiparelor limbajului nostru.

Stilul australienilor de a vorbi a prins contur odata cu asezarile coloniale, dintr-un amestec de engleza, irlandeza, limba aborigenilor si germana - inainte ca oricare alta influenta sa-si poata face loc in acest amestec".