Generalul in rezerva Mugurel Florescu, fost sef al Directiei Procuraturilor Militare in iunie 1990, s-a prezentat vienri dimineata la sediul Parchetului General, el fiind citat in calitate de suspect in dosarul Mineriadei, in care au fost pusi sub acuzare Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Cico Dumitrescu, Miron Cozma si Cazimir Ionescu, pentru infractiuni contra umanitatii, anunta Mediafax. El a precizat ca ii pare rau pentru tot ce s-a intamplat la mineriada, insa a sustinut ca nu a avut nicio implicare in evenimentele din 13-15 iunie 1990.

Mugurel Florescu a declarat, la intrarea in sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca a fost citat de procurori si a venit sa afle care este invinuirea. "Am primit o citatie a procuraturii si era normal sa ma prezint", a spus Florescu.

Intrebat de ce nu a facut investigatii amanuntite la vremea respectiva, fostul sef al Directiei Procuraturilor Militare (in prezent Sectia Parchetelor Militare) a spus ca a facut acest lucru si are si dovezi in acest sens, pentru ca a pastrat condici de sedinte de lucru saptamanale.

Intrebat cine ar fi de vina pentru ceea ce s-a petrecut la mineriada, Florescu a raspuns: "O sa vedem".

Mugurel Florescu a fost, in decembrie 1989, consilier pentru probleme de justitie la Cabinetul vicepremierului Gelu Voican Voiculescu, in Guvernul provizoriu al Romaniei. Ulterior, din aprilie 1990 pana in aprilie 1993, Florescu a fost sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, miercuri, inceperea urmaririi penale in dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13-15 iunie 1990, soldata cu decesul a patru persoane, ranirea si lipsirea de libertate a altor o mie.