Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat vineri, in contextul retinerii fostului premier moldovean Vlad Filat, ca este "extrem de important" ca Guvernul de la Chisinau sa ramana stabil.

"Nu as vrea sa comentez cazul in sine. (...). Ceea ce este extrem de important (...) este ca Guvernul Republicii Moldova sa ramana in continuare stabil, coalitia majoritara sa se mentina si sa continue pe aceasta cale proeuropeana, pe care votul cetatenilor Republicii Moldova a aratat-o cu claritate inca din noiembrie anul trecut", a declarat Aurescu pentru Agerpres.

Seful diplomatiei romane a salutat pozitiile afisate de partidele de guvernamant de la Chisinau in acest context.

"Ma bucur sa constat ca in cursul zilei de astazi chiar au fost luari de pozitie din partea tuturor partidelor care formeaza coalitia majoritara din Republica Moldova, a premierului Strelet, care a preluat conducerea Partidului Democrat Liberal, din partea Partidului Liberal, a Partidului Democrat, toate luarile de pozitii fiind in sensul continuarii coalitiei de guvernamant si a activitatii guvernamentale", a adaugat ministrul.

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost retinut, joi, de catre Centrul National Anticoruptiein legatura cu dosarul ”jaful secolului”, in urma caruia peste un miliard de dolari au disparut din sistemul bancar al tarii.

Klaus Iohannis a comentat vineri evenimentele din Republica Moldova, care au culminat joi cu lui Vlad Filat."Incurajez Guvernul moldovean, incurajez Parlamentul moldovean sa treaca peste aceste dificultati, sa redreseze tara si sa pastreze orientarea pro-europeana", a spus presedintele roman.

Premierul moldovean Valeriu Strelet a initiat vineri procedura de demitere a sefului Centrului National Anticoruptie (CNA), Viorel Chetraru.