Presedintele Klaus Iohannis condamna, intr-un mesaj postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, atacurile teroriste comise sambata dimineata in capitala Turciei. Seful statului roman le transmite condoleante "familiilor greu incercate ale victimelor si persoanelor grav ranite" si subliniaza ca Romania "reitereaza intregul sprijin pentru Turcia". Si Ministerul roman al Afacerilor Externe condamna cu fermitate atacurile teroriste, explozii soldate cu cel putin 30 de morti si 126 de raniti, potrivit autoritatilor turce, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

"MAE transmite condoleante autoritatilor turce si poporului turc prieten, membrilor familiilor victimelor si intreaga sa compasiune persoanelor ranite. MAE isi exprima solidaritatea cu poporul turc in aceste momente dramatice", se arata in comunicatul citat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe "afirma deplina sa sustinere pentru eforturile autoritatilor turce in vederea combaterii oricaror manifestari de tip terorist."

Presedintele Klaus Iohannis afirma, in mesajul sau: "Condamn atacurile care au avut loc astăzi lângă gara centrală din Ankara, explozii în urma cărora s-au înregistrat numeroase victime, morţi şi răniţi. Îmi exprim, în numele meu personal și al poporului român, solidaritatea cu autoritățile de la Ankara și cu poporul turc și transmit condoleanțe pentru familiile greu încercate ale victimelor și persoanelor grav rănite în atacurile teroriste. România condamnă cu fermitate aceste atacuri criminale și reiterează întregul sprijin pentru Turcia."