Cea de-a doua tabara pentru refugiati din judetul Timis a fost amenajata, luni, la Moravita, fiind montate 80 de corturi care vor putea adaposti aproximativ 500 de persoane, dupa ce cu o zi in urma o tabara similara a fost instalata in localitatea Lunga, potrivit Mediafax. La Moravita, pe un teren de opt hectare, pus la dispozitie de catre primarie, au fost montate aproximativ 80 de corturi de la Armata si de la Crucea Rosie, in care vor putea fi adapostite aproximativ 500 de persoane.

Tabara este amplasata la iesirea din localitate, pe un izlaz, la doar doi kilometri de punctul de trecere al frontierei cu Serbia si la 200 de metri de drumul care leaga Timisoara de Moravita.

Aceasta tabara va avea un centru de comanda, dar si corturi care vor deservi ca sala de mese si depozit pentru alimente.

In localitatea Moravita se afla cel mai mare punct de trecere a frontierei spre Serbia, prima localitate sabeasca dupa vama fiind Varset.

Intre timp, in tabara deschisa duminica in localitatea Lunga, care apartine de comuna Comlosu Mare si unde se afla un punct de trecere al frontierei spre Serbia, au fost trase retelele de utilitati.

Potrivit unor surse locale, la Lunga se lucreaza la ridicarea altor aproximativ o suta de corturi pe langa cele 50 instalate cu o zi in urma. Aici vor putea fi adapostiti circa 500 de migranti care ar putea trece frontiera cu Serbia inspre Romania.

De asemenea, cateva corturi vor fi transformate in sala de mese, respectiv spalator. La Lunga, au fost duse un generator de curent, toalete ecologice, precum si un rezervor cu apa.

In noiembrie 2014, in Lunga a fost deschis un punct de trecere a frontierei spre Serbia, localitatea Nakovo fiind prima dupa vama, in tara vecina.

Amenajarea acestor tabere pentru refugiati in judetul Timis face parte dintr-un exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns a autoritatilor romane in fata fluxului de refugiati inregistrat in statele din vecinatatea Romaniei, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Intreaga operatiune este coordonata de un secretar de stat din MAI.

Ministerul Afacerilor Interne anunta, in urma cu o zi, ca o tabara temporara pentru refugiati a fost amplasata in apropierea localitatii Lunga, iar alta urmeaza sa fie amplasata in zona Stamora Moravita, in judetul Timis.