Ai un telefon mobil, dar ti-ai dori unul cu GPS? Vestea buna este ca nu mai trebuie sa-ti schimbi telefonul, cu unul Mio, ca sa te descurci mai bine in trafic sau atunci cand vizitezi orase necunoscute. Google a lansat o noua versiune (2.0) a aplicatiei “Google Maps for mobile phones” ce include un serviciu denumit “My location”.

Astfel, chiar daca telefonul nu are sistem de localizare globala, “Google Maps” e capabila sa te gasesca. Nu chiar atat de precis ca in cazul GPS, insa poate determina cu un grad mare de precizie zona in care te afli (intre cateva sute de metri si pana la cel mult un Km).

“My location” foloseste informatiile furnizate de celulele de retransmisie GSM ale furnizorilor de servicii de telefonie mobila.

Puteti descarca aici, pe telefonul mobil noua versiune a Google Maps. Google promite ca pentru a afla localizarea pe harta e suficient sa apasati pe tasta 0. Versiunea cu “My location” se afla in stadiul beta iar Google spune ca functioneaza pe majoritatea telefoanelor Java, BlackBerry, Windows Mobile si Nokia/Symbian.

Google nu a dezvoltat inca o harta, in regula, pentru Romania. De aceea sugestie pentru STS: Sa faca un parteneriat cu celebra companie si poate asa ar rezolva problema legata de serviciul 112.

Urmariti clipul ca sa aflati cum functioneaza noua aplicatie: