Presedintele Klaus Iohannis considera ca intentia Executivului de a creste salariile ministrilor este "inteleapta si cu bataie lunga" si ea se poate incadra la categoria "prevenirea coruptiei".

"Am inteles ca exista o intentie a Guvernului de a creste salariile ministrilor. Mi se pare o intentie inteleapta si cu bataie lunga. Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptiei. Pana la urma este un lucru destul de evident ca remuneratia unui demnitar trebuie sa reflecte intr-o masura rezonabila pozitia in stat", a declarat presedintele, miercuri, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a sustinut ca in ministere exista functionari cu salarii mult mai mari decat ale unui ministru si ca, din punctul sau de vedere, aceasta situatie nu a fost rezolvata din ratiuni pur populiste.

"Stiu ca ministrii sunt de multe ori in situatia ca in propriul minister un numar mare de functionari sa aiba o remuneratie considerabil mai mare decat ministrul, lucru care nu poate fi o solutie. De asemenea, cred ca din ratiuni pur populiste nu s-a rezolvat pana acum aceasta situatie", a aratat Iohannis.