Aproape 150.000 de pui vii au fost pusi sub sechestru, miercuri, de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, in urma a 13 perchezitii organizate in cinci judete, intr-un dosar de evaziune, potrivit Politiei Romane.

"In urma celor 13 perchezitii domiciliare desfasurate de politisti, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pe raza judetelor Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj si Timis, au fost gasiti aproximativ 150.000 de pui vii, pentru care persoanele banuite nu detineau documente justificative si care se pare ca ar fi provenit din achizitii efectuate in spatiul intracomunitar", a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), citat de Mediafax.

In plus, politistii au ridicat si documente contabile si de contabilitate dubla, CD-uri si unitati centrale de computer care ar fi fost folosite pentru a tine evidenta operatiunilor comerciale desfasurate si a incasarilor.

Politistii au descins, miercuri, la sediile a sapte firme si la adresele a sase persoane, pe numele carora existau mandate de aducere, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul tranzactiilor intracomunitare cu pui vii si furaje.

Conform polisistilor, cei sase suspecti ar fi vandut pui vii si furaje, fara a inregistra in evidentele contabile ale societatilor administrate toate operatiunile comerciale efectuate si sumele incasate.

Prejudiciul adus statului, doar in perioada mai - iunie 2015, a fost calculat la aproximativ 40.000 de lei.