Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a inceput reabilitarea institutiilor de invatamant din subordine. 18 astfel de unitati vor fi reabilitate complet pana la sfarsitul lui 2015. Prin reabilitare, primaria intelege nu doar zugravirea unitatilor de invatamant, ci si modernizarea acestora. Astfel, profesorii vor avea acces la proiectoare noi, laptopuri, precum si table noi, mobilierul va fi schimbat si salile de clasa vor fi dotate cu internet wireless, avand acces point pentru fiecare clasa in parte.

Robert Negoita continua proiectul Scoli ca in GermaniaFoto:

Vor fi instalate sisteme de sonorizare pentru ca manualeledigitale sa poata fi folosite in conditii optime. Multe din scolile intrate inproiectul de reabilitare deja se bucura de aceste beneficii iar profesorii audeclarat ca toate resursele puse la dispozitie fac munca lor mai placuta, maiusoara si mai interactiva.

Scoala Hamburg

Varful de lance alintregii capanii de modernizare a scolilor a fost Scoala Hamburg sau scoala nr.195 cu predare romana-germana. Aici, pe langa toate cele mentionate mai sus, au fost schimbate inclusiv pardoselile si a fost instalat un linoleum tip tarketcare nu retine bacterii, nu ia foc si care scade probabilitate ca elevii sa alunece pe el. Fiind una dintre cele mai mari scoli din Romania, scoala Hamburgse va bucura si de una dintre cele mai moderne sali de sport. Sala multifunctionala va gazdui un bazin de inot, spatii de prim ajutor, o sala de joc multifunctionala, dusuri, si un teren de joc in aer liber. Accesul in complexul de sase etaje (subsol, demisol, parter, etaj si etaj retras) va fi realizat pescari, sau cu ajutorul unui lift. Pentru a oferi sanse egale elevilor scolii,vor fi instalate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati.

Solutii online si perspective de viitor

Planurile de viitor ale primariei includ utilizarea mediului on-line pentru a imbunatati relatia dintre profesori, elevi si parinti. Astfel vor fi puse bazele unui portal de invatamant in cadrul caruia va exista un catalog electronic (care va contabiliza notele, absentele si observatiile profesorilor referitoare la performantele elevilor), informatii despre evenimente culturale, educationale si sportive, anunturi de interes general, precum si un segment tip "forum" unde se vor putea schimba idei si informatii suplimentare. Va fi primul astfel de proiect din tara si, cu siguranta, un instrument binevenit pentru toate partile implicate. Scopul Primariei Sectorului 3 este acela de a reduce distanta dintre scoala si familie si de a pune bazele unui dialog constructiv, purtat prin mijloace eficiente.

Pe langa acesteproiecte, se lucreaza inclusiv la crearea unei aplicatii speciale pentru gradinitele de stat din sector si chiar la un proiect mai amplu de construire a 13 sali de sport. In cazul a trei scoli, acolo unde spatiul o permite, vor fi de asemenea construite bazine de inot.

Scoli ca in Germania

Primaria Sectorului3 considera educatia o prioritate absoluta si va continua sa poarte un dialog constructiv cu profesorii, elevii si parintii pentru a descoperi cele mai bune solutii in vederea imbunatatirii perspectivelor educationale din sector. Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a realizat dealtfel o serie ampla de intalniri cu membrii comitetelor de parinti, o mare parte din solicitarile parintilor fiind transformate in planuri pentru proiecte viitoare.

Prin toate programele desfasurate in domeniul educational, Primaria Sectorului 3 a reusit sa apropie scolile din subordine de standardele europene. Prin aportul parintilor si profesorilor si cu ajutorul echipei de specilisti din cadrul Primariei Sectorului 3, scolile din sector incep sa semene din ce in ce maimult cu cele din Germania.

Disclaimer: Prezentul material este un articol publicitar si continutul sau nu este redactat de catre HotNews.ro