Un turist din judetul Ialomita a murit inecat, sambata, la Jupiter, dupa ce a ignorat avertismentele salvamarilor ca marea este periculoasa din cauza curentilor, pentru scoaterea sa din apa fiind nevoie de interventia unui echipaj de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, anunta Mediafax.

Potrivit reprezentantilor ISU Dobrogea, un barbat in varsta de 26 de ani, din judetul Ialomita, aflat pe litoral in statiunea Jupiter, a intrat in apa sambata dupa-amiaza. El fusese avertizat de salvamari ca marea este periculoasa si ca exista pericol de inec din cauza curentilor puternici si a valurilor.

Tanarul a ignorat insa aceste avertismente si cateva minute mai tarziu trupul sau a fost observat plutind pe apa.

Salvamarii nu au reusit sa-l aduca la mal deoarece era prins intre stabilopozi si au cerut ajutorul reprezentantilor ISU Dobrogea.

Echipele de salvare s-au chinuit zeci de minute pana cand au reusit sa scoata trupul barbatului dintre stabilopozi si sa-l aduca la tarm, interventia lor fiind ingreunata de curentii puternici din zona.

Un echipaj medical a efectuat manevre de resuscitare asupra victimei, dar barbatul nu a putut fi readus la viata, in cele din urma fiind constatat decesul.

Trupul neinsufletit a fost dus la morga pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei mortii.