Oficial american: Guvernul si sectorul privat ale SUA sunt hotarate sa ajute Romania, un partener strategic si economic, sa isi intareasca liniile de aparare din domeniul informatic

de Red.     HotNews.ro
Vineri, 8 mai 2015, 16:38 Actualitate | Esenţial

"România e o piaţă importantă pentru tehnologia americană datorită interdependenţei dintre infrastructura informatică şi domenii precum cel bancar, transporturi, energie şi apărare naţională, toate acestea fiind supuse atacurilor cibernetice", spune Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț al SUA. Oficialul american, care va conduce o misiune comerciala in Romania saptamana viitoare, mai spune intr-un editorial ca "Guvernul şi sectorul privat ale SUA sunt hotărâte să ajute România, un partener strategic şi economic, să îşi întărească liniile de apărare din domeniul informatic".

 • Editorialul semnat de Bruce Andrews:

Înainte de a ajunge în România, unde voi conduce o misiune comercială a Departamentului Comerțului al SUA pe tema securităţii cibernetice  (11 - 13 mai), sunt entuziasmat că voi stabili legături cu economia românească. Dezvoltarea României este importantă pentru Statele Unite iar întărirea securităţii cibernetice este o provocare majoră a zilelor noastre.

În timpul misiunii, reprezentanţi ai 20 de companii americane vor analiza oportunităţi cu partenerii romani actuali şi potenţiali precum şi cu membrii organizaţiilor guvernamentale. Mulţi dintre aceştia sunt în căutare de soluţii sau informaţii despre cele mai recente tehnologii, standarde şi bune practici americane din domeniu. Câteva companii care participă la misiune sunt deja în România de zeci de ani.

Misiunea are loc într-un moment potrivit. Anul acest, CERT-RO, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Cibernetică, punct naţional de contact pentru incidente cibernetice, a raportat că în 2014 a primit şi procesat peste 78 de milioane de alerte de securitate cibernetică.  Acestea au afectat peste 2,4 milioane de IP-uri unice din România. Peste 50% dintre alertele primite s-au referit la sisteme informatice configurate necorespunzător, nesecurizate sau vulnerabile.

Efectele distrugătoare ale atacurilor cibernetice sunt extrem de reale şi pot si resimţile la multe nivele, de la companii la persoane fizice, de multe ori depăşind graniţele permeabile ale economiei globale actuale. Aceste atacuri cibernetice provoacă economiei, anual, pierderi financiare semnificative. Fiecare cetăţean roman al cărui salariu e depus la bancă sau care plăteşte facturi pe internet poate fi o victimă.

Fiecare instituţie e vulnerabilă în faţa atacurilor cibernetice rău intenţionate care afectează, în ultimă instanţă, consumatorii.

România e o piaţă importantă pentru tehnologia americană datorită interdependenţei dintre infrastructura informatică şi domenii precum cel bancar, transporturi, energie şi apărare naţională, toate acestea fiind supuse atacurilor cibernetice. Statele Unite salută eforturile României de a face din securitatea infrastructurii vitale o prioritate la cel mai înalt nivel prin implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică şi a Planului Naţional de Acţiune. Aşteptăm cu interes continuarea dialogului cu reprezentanţii acestui domeniu.

Amplificarea atacurilor cibernetice necesită atât soluţii tehnologice, cât şi bune practici cuprinzătoare cu privire la securitatea cibernetică la nivelul companiilor din domeniu şi al guvernului. Soluţiile oferite de cele 20 de companii care participă la misiune: hardware inovativ, software, tehnologii ale serviciilor din acest domeniu, vor contribui la securitatea României şi a cetăţenilor săi, în paralel cu oferirea de sprijin pentru creşterea economiei locale.

În timpul misiunii, participanţii americani vor avea întâlniri directe, intermediate de Ambasada SUA, cu reprezentanţi ai companiilor româneşti şi vor discuta cu oficiali guvernamentali locali şi regionali, reprezentanţi ai camerelor de comerţ, grupuri de afaceri, despre politici specifice domeniului, tarife, norme şi proiecte. Un interes deosebit va fi acordat infrastructurii naţionale din domenii vitale precum utilităţile, telecomunicaţiile, securitatea militară şi civilă. România continuă să facă progrese în acest domeniu prin crearea unui Centru de Inovare în domeniul Securităţii Cibernetice, cu sprijinul Agenţiei pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA şi Fidelis Cybersecurity, şi a unui Centru Regional de pregătire a poliţiştilor români în domeniul combaterii criminalității informatice.

Multe companii americane care participă la misiune vor împărtăşi cele mai recente experienţe în domeniul bunelor practici cu oamenii de afaceri şi oficialii guvernamentali români. Dorim, de asemenea, să învăţăm mai multe despre cum poate colabora România cu Departamentul Comerțului al SUA, cu biroul de securitate cibernetică din cadrul Institutului Naţional pentru Standarde şi Tehnologie al acestui Departament (NIST) şi cu firmele noastre pentru a continua eficient colaborarea în vederea gestionării riscurilor de securitate cibernetică.

Reflectând creşterea importanţei securităţii cibernetice pentru acestă regiune, atât din punct de vedere geografic, cât şi politic, desfăşurarea misiunii comerciale coincide cu un Summit regional de Securitate Cibernetică organizat la Bucureşti. Evenimentul, co-organizat de guvernele României şi Statelor Unite, cu participarea a 11 ţări din zonă, este încă o dovadă a viziunii şi poziţiei de lider ale României în promovarea dialogului despre colaborarea regională pe acest subiect vital.

Guvernul şi sectorul privat ale SUA sunt hotărâte să ajute România, un partener strategic şi economic, să îşi întărească liniile de apărare din domeniul informatic. Date fiind creşterea economică a României, forţa de muncă bine educată şi deschiderea faţă de produsele americane, oamenii de afaceri americani se uită tot mai mult către oportunităţile de aici. În ajunul misiunii comerciale şi pregătindu-ne pentru aceasta, aşteptăm cu interes explorarea unor noi oportunităţi de afaceri.





















[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

1668 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Cu castravetii la gradinar (Vineri, 8 mai 2015, 17:05)

  calomel [anonim]

  Nu exista nici un singur gradinar din domeniul informatic PRIVAT din Romania care sa aiba nevoie de castravetii americanilor.

  Dar, daca

  "Guvernul şi sectorul privat ale SUA sunt hotărâte să ajute România, un partener strategic şi economic, să îşi întărească liniile de apărare din domeniul informatic",

  ma tem ca nu mai e nimic de facut si cotețele informatice ale guvernului vor fi nevoite sa se lase protejate cu castraveti made in USA de daunatorii produsi tot acolo.

  Dragostea si grija fara margini ale americanilor pentru Romania par sa fie atit de mari incit nu vom scapa din strinsoarea imbratisarii lor pina nu vom baga mina adinc in buzunar pentru a le arata, macar asa, financiar, daca afectiv nu sintem la inaltimea asteptarilor, cit le sintem de recunoscatori.

  Traiasca, in veci, prietenia de nezdruncinat dintre poporul roman si poporul frate american!
  • -2 (2 voturi)    
   Scutiti-ne! (Vineri, 8 mai 2015, 18:36)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui calomel

   Sunteti 7,4 milioane care promovati cultura uslamista. Nu prea avem unde scapa de voi, decat in afara tarii. Asa ca ne-am bucura enorm sa fim stat american, sau land german, sau regiune japoneza, sau parte a oricarei uniuni civilizate. Numai ca sa mai usuram prezenta gretoasa a milioanelor de uslamisti.
  • 0 (2 voturi)    
   din ce-am mai citit eu (Vineri, 8 mai 2015, 19:04)

   eGerula [utilizator] i-a raspuns lui calomel

   ... am auzit de romani care au spart servere ale SUA si nu invers. Deci cine are nevoie de aparare?!
   Acum gata cu gluma. Cred ca si la noi e jale pentru ca iti trebuie specialisti iar statul roman n-are bani ptr specialisti ... doar ptr hoti si cumatrii.
 • +1 (3 voturi)    
  Foarte bine ! (Vineri, 8 mai 2015, 17:29)

  VeCinu21 [utilizator]

  Din partea mea sa vina cat mai multi americani pe meleagurile mioritice. Nu stiu de ce, dar sunt intr-un anume fel mandru ca americanii isi doresc sa vina si mai ales sa ne ajute !
  • 0 (0 voturi)    
   nu mai poti, cauti un ajutor ?ia-l si du-l in casa (Duminică, 10 mai 2015, 10:45)

   adenauer [utilizator] i-a raspuns lui VeCinu21

   Acest ajutor ,aceasta mina fatarnica intinsa e un CAL TROIAN bine mascat si burdusit cu invadatori .Vrei tu ajutor de la ei ? Nu te opreste nimeni sa-l primesti si sa il folosesti in casa ta in familia ta .Nu se supara nimeni ,ma bucur caci doar asa te vei satura de ajutorul lor si de astfel de oferte fatarnice .FII SI GAZDA BUNA ia acest ajutor baga-l in casa ta culca-l in pat cu familia ta ca le place mult sa faca asta,fa-l stapin la tine si pe familia ta doar esti un roman adevarat ,patriot si ospitalier ,dar nu ne amesteca si pe noi in mizeria asta ; fa-l stapin pe tot ce e al tau si ei te vor ridica in slavi asa cum fac in zilele acestea cu tara asta Romania ,cu acest popor tradat si vindut de cei alesi sa ne asigure suveranitatea si independenta .Toata Europa ne da exemplu de slugi si ploconeala de felul asta al tau si ne arata cu degetul ca o sa incasam toate belelele dupa ce "marile puteri " isi vor da mina si se vor pupa peste capetele noastre aplecate ,umilite si injosite de cei mari si tari .
 • -1 (1 vot)    
  Americanii vin in ROMANIA, (Vineri, 8 mai 2015, 19:55)

  anonim, [anonim]

  - am 69 de ani, si va aduc la cunostiita ca in anul 1969, cind ma-m casatorit, bunicul sotiei, care si-a pierdut un brat in razboi, plingea si-mi spunea ca el o sa moara, dar eu voi prinde vremea cind AMERCANII, vor veni in ROMANIA,
  -acum traiesc cu satisfactie, delimitarea LUMII LIBERE de comunism,
  - casa(casele) bunicului au fost transformate in garnizoana sovietica, dupa plecare au ramas zidurile arse,
  -cum sa nu ma BUCUR de venirea celor mai liberi oameni de pe pamint,
 • +1 (1 vot)    
  pt. noi au pus vize de intrare ca pentru rusi (Sâmbătă, 9 mai 2015, 10:39)

  Sulma Armas [anonim]

  POLONIA CEHOSLOVACIA ,UNGARIA antiamericana ,etc nu au impusa viza la intrarea in america , asa cum procedeaza pentru romanii care mai vor sa mearga la ei . Noi cei mai profitabili parteneri ai lor nu putem sa calcam in tara lor decit daca ne umilim si cersim pe la usile ambasadei lor o amarita de viza turistica , DUPA LUNI DE ZILE DE ASTEPTARI ,PROGRAMARI ,ANTICAMERA ETC..si apoi cind ai pasit pe pamintul lor vei inghiti toate mizeriile ,umilintele si persecutiile posibile ce le aplica ei doar pentru un imigrant din lumea a 3 a.,si nici cu ala nu procedeaza atit de umilitor cum o fac cu romanii . NU pot sa inteleg un lucru : de cind au devenit astia asa de saritori si de intrajutoratori pentru romani cind daca mergi la ei dupa ce faci anticamera luni de zile la ambasada lor , toti functionarii si organele lor te trateaza si te descoasa mai rau decum procedau cu indienii lor din rezervatii pe care ii ajuta enorm oferindu-le sprijin cu paturi pe care mai intii le infectau cu virusul herpetic si zoster in laboratoarele lor secrete ?. Daca nu ar avea de muls bine si multi ani de acum incolo la noi ne-ar trata cu familiarul lor dispret si ar spune din nou ca ei cunosc bine romania si stiu din nastere ca capitala ROMANIEI este la Budapesta .
  • +1 (1 vot)    
   prieteni? cind isi rezolva scopurile prin noi (Sâmbătă, 9 mai 2015, 22:07)

   adenauer [utilizator] i-a raspuns lui Sulma Armas

   de cind ne-am inhaitat cu ei ,sentimentul de prietenie si fratie a devenit meschin si o afacere murdara facuta pe ascuns pentru a ucide libertatea si progresul altuia .E O GELOZIE josnica si mirsava ca nimeni sa nu fie ca ei ..ca ei de ce ? de prosti ?...de barbari ..de lacomi si egoisti mirsavi ? Coimentariu dumneavoastra e nemaipomenit ,e de-a dreptul lucrare de maestru dar din pacate vede doar virful eisbergului ,mocirla si josnicia si crima sta ascunsa sub nivelul marii ..adica sub nivelul de perceptie al omului de pe strada ,a spiritului cotidian ...


Abonare la comentarii cu RSS



Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă