Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca "Nu este oportuna scoaterea procurorilor din categoria magistratilor". Iohannis a dat acest raspuns la intrebarea unui ziarist care a mentionat o declaratie de astazi a premierului Ponta.

Intrebat daca ar fi oportun sa se ia in discutia schimbarea statutului procurorilor, Iohannis a spus in prima faza ca "nu am avut o astfel de discutie, nu a venit nimeni cu o astfel de initiativa, nu pot sa raspund, nu facem schimbari de statut doar asa, ca cineva a auzit". Reporterul a revenit si a cerut pozitia presedintelui pe aceasta tema, iar Iohannis a spus: "Dupa parerea mea nu e oportun asa ceva".

Reamintim ca premierul Victor Ponta a declarat luni ca o eventuala propunere de scoatere a procurorilor din categoria magistratilor "va avea sprijin" daca PNL continua sa sustina aceasta idee: "A fost o propunere a colegilor de la PNL, in 2013, la discutiile pentru revizuirea Constitutiei ei au propus acel lucru. Eu atunci m-am opus, poate ca am fost subiectiv. Ca fost procuror am considerat ca trebuie sa ramana magistrati. Acum, daca PNL isi sustine propunerea, din ce am discutat cu ceilalti colegi din comisie, va avea sprijin, doar sa nu se fi razgandit PNL", a spus presedintele PSD.