Curtea Constitutionala poate fi sesizata si pentru lipsa unei hotarari a Parlamentului, a declarat, joi, presedintele CC, Augustin Zegrean, intrebat despre votul din Senat in cazul cererii DNA de avizare a retinerii si arestarii lui Dan Sova, vot care nu a fost urmat de emiterea unei hotarari, transmite Mediafax.

"Pana la urma, este dreptul lor sa o faca, sa admita sau sa respinga, pentru ca este o cerere, si la o cerere trebuie sa dai un raspuns. Daca nu ar putea sa le respinga, atunci cu ce rost ar mai cere (...). Spiritul ar trebui sa fie Constitutia, legile si celelalte", a spus Augustin Zegrean.

Intrebat cum comenteaza faptul ca miercuri, in plenul Senatului, la votul in cazul lui Dan Sova, nu ar fi prevalat Constitutia in fata altor legi, Zegrean a spus ca nu poate sa spuna nimic pentru ca va fi o sesizare a CC despre aceasta situatie si ar insemna sa se antepronunte.

"Eu nu am fost acolo, eu sunt aici, la noi este asa. Nu pot sa spun ca au incalcat Constitutia, pentru ca sunt sigur ca vor ajunge la noi cu povestea asta si atunci nu am cum sa ma pronunt de acum", a adaugat Zegrean.

Intrebat daca a fost incalcata Constitutia prin faptul ca, dupa votul din plenul Senatului, nu a fost adoptata o horarare, ci a ramas doar procesul verbal de numarare a voturilor, prin care s-a constatat ca cererea DNA in cazul lui Sova a fost respinsa, Zegrean a spus ca CC va da un raspuns atunci cand va fi sesizata cu aceasta situatie.

"Nu pot sa spun daca este o incalcare sau nu, pentru ca am inteles ca vor sa vina la noi sa ne intrebe si, daca va spun acum, veniti apoi si spuneti ca m-am antepronuntat. Parerea mea chiar nu conteaza, noi suntem noua aici. Eu nu sunt seful Curtii Constitutionale, sunt presedintele Curtii Constitutionale, nu pot sa dispun nimanui sa voteze intr-un fel sau altul. (...) De data asta nu va pot spune, pentru ca am vazut aseara ca va fi sesizata Curtea. Vom da un raspuns cand vom fi sesizati", a mai spus Zegrean.