Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, va efectua luni, 23 martie, o vizita in Romania, in cadrul careia se va intalni cu omologul sau roman, Mircea Dusa, cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Victor Ponta, informeaza duminica Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Michael FallonFoto: Gov.uk

De asemenea, Michael Fallon va sustine o declaratie de presa alaturi de ministrul roman al Apararii, la sediul MapN, precizeaza reprezentanta diplomatica intr-un comunicat.

Potrivit Ministerului roman al Apararii, "pe agenda discutiilor se vor afla subiecte referitoare la situatia de securitate regionala din zona Marii Negre, cooperarea in cadrul NATO si implementarea planului de actiune al Aliantei pentru cresterea capacitatii operationale".

Ambasada Marii Britanii noteaza ca vizita lui Michael Fallon are loc la scurt timp dupa cea a ministrului britanic de Externe, Philip Hammond, in ianuarie 2015, si "confirma relatia apropiata de care se bucura cele doua tari".

"Marea Britanie si Romania au dezvoltat un parteneriat strategic ale carui prioritati sunt prosperitatea si securitatea. Guvernul de la Londra a salutat angajamentul Romaniei de a aloca doi la suta din Produsul Intern Brut (PIB) in domeniul apararii, pana in 2017, precum si gazduirea Comandamentului Multinational de Divizie Sud-Est (Multinational Divisional HQ, South-East Europe) si a uneia dintre cele sase Unitati pentru Integrarea Fortelor NATO (NATO Forward Integration Unit)", se arata in comunicatul Ambasadei.

"Marea Britanie s-a angajat sa contribuie la aceste noi structuri organizate sub umbrela Aliantei Nord-Atlantice. De asemenea, dupa incheierea Summit-ului NATO din Tara Galilor, Marea Britanie a luat parte la un exercitiu militar comun cu Romania si va mai participa, in curand, cu un contingent de 350 de militari la alte trei astfel de exercitii", mai informeaza Ambasada.