Traian Basescu a confirmat miercuri ca l-a sunat pe procurorul general Tiberiu Nitu, dar nu a dorit sa comenteze care au fost motivele acestui apel, precizand doar ca nu avea legatura cu Dosarul Nana.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat miercuri ca fostul presedinte Traian Basescu a sunat la cabinetul sau dupa punerea sechestrului in dosarul Nana, dar ca nu a discutat cu acesta, potrivit Agerpres.

Intrebat daca Basescu l-a sunat dupa ce s-a pus sechestru in dosarul Nana, seful Ministerului Public a raspuns: "A sunat la cabinet. La aceasta intrebare (n.r - ce i-a cerut?) nu eu va pot raspunde. Cel care initiaza un apel stie de ce il initiaza si pentru ce. Nu am avut nicio discutie cu dumnealui".

Ulterior, in cursul serii de miercuri, Basescu a confirmat atat faptul ca i-a telefonat lui Nitu cat si ca nu a discutat cu acesta.

"Deci nu am vorbit", a raspuns el. La insistentele ziaristilor care il asteptau la iesirea din sediul PMP, fostul presedinte nu a vrut sa spuna despre ce intentiona sa discute cu Nitu, raspunzandu-le jurnalistilor: "Orice as spune acum ati spune da de unde stim ca e asa".

"Sper ca veti vedea in zilele urmatoare de ce l-am sunat", a comentat Traian Basescu, mentionand ca apelul "nu avea nicio legatura cu sechestrele de la Nana si nici nu era treaba lui" acest aspect.