Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora 6.52, in zona Vrancea, epicentrul acestuia inregistrandu-se in judetul Vrancea, fiind al doilea seism in ultimele 12 ore. Sambata, la ora 00.31, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter, epicentrul acestuia fiind in judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), citat de Mediafax.

Seismul de la ora 6.52 s-a produs la adancimea de 140 kilometri. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (40km), Focsani (45km), Ramnicu Sarat (47km), Targu Secuiesc (52km), Marasesti (54km).

Seismul de la ora 00.31 s-a produs la adancimea de 118 kilometri si a avut intensitatea II in zona epicentrala. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (43 de kilometri), Ramnicu Sarat (45 de kilometri), Focsani (52 de kilometri), Buzau (53 de kilometri) si Targu Secuiesc (57 de kilometri).

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.