Timbrul literar trebuie "sa nu limiteze in nici un caz, ci sa ajute lectura", declara, intr-un interviu la RFI, ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, in opinia caruia "este important sa nu aiba nimeni de suferit". El considera ca "important este sa castige publicul".

Cum priveste ministrul Culturii polemica privind timbrul literar? "E o initiativa in Parlament, e o dezbatere, ea a avut si lucruri bune, orice dezbatere care aduce in prim-plan chestiunile culturale eu o salut si ma bucur ca si media a fost mult mai atenta. Am vazut din nou intelectuali importanti care au venit in confruntare. Sigur, am si eu un punct de vedere. E o discutie nuantata. E o initiativa in Parlament, intr-adevar Guvernul nu a avut nici un fel de... sa vedem cum se va concretiza. Ea a trecut tacit de Senat, a ajuns in Camera Deputatilor, dezbaterea continua si vom vedea", spune Ionut Vulpescu.

In opinia sa, "important ar fi ca aceasta decizie sa nu limiteze in nici un caz, ci sa ajute lectura, e foarte important, e important sa nu aiba nimeni de suferit".

Continuarea pe www.rfi.ro.