Copiii cu boli care necesita internare mai mare de o luna ar putea face scoala in spital, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) cautand solutii in acest sens, a declarat pentru Mediafax, inspectorul general al Capitalei, Constantin Traistaru.

Inspectoratul Scolar al Capitalei analizeaza posibilitatea organizarii unor grupe sau clase pentru pregatirea acestor copii, tinand cont de faptul ca instruirea trebuie realizata de unitati autorizate pentru echivalarea ulterioara a studiilor.

"Analizam deja posibilitatea organizarii unor grupe sau clase in cadrul unitatilor sanitare in care sunt internati elevii cu boli cronice, tulburari neurologice sau cu boli care necesita perioade de spitalizare mai mari de patru saptamani. Dar, ceea ce este important, si vreau sa fiu bine inteles, acest lucru nu poate fi facut decat de catre unitatile de invatamant acreditate de ARACIP (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar) pentru ca perioada de studiu sa fie recunsocuta odata cu integrarea copilului in sistemul de invatamant de masa", a declarat, marti, agentiei Mediafax, inspectorul general scolar al municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

In acest sens, ISMB a intocmit deja "Metodologia privind scolarizarea la domiciliu, respectiv infiintarea de grupe sau clase in spitale".

La o prima evaluare, in Capitala ar fi aproape 250 de copii in astfel de situatii, internati in Institutul Oncologic Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni si Spitalul "Marie Curie".

Potrivit metodologiei, procesul instructiv-educativ se va desfasura in functie de specificul bolii, perioada de spitalizare, de prognosticul bolii si de anul de studiu in care este inscris elevul.

Pe durata scolarizarii in clasele/grupele din unitatile spitalicesti, elevii au acces la toate resursele de reabilitare, recuperare psihointelectuala, medicala si sociala, la alte servicii de interventie specifice/necesare si diponibile in comunitate sau in unitati specializate.