Presedintele Klaus Iohannis a avut joi, la Cotroceni, a intalnire de lucru cu premierul Victor Ponta in care s-a discutat in principal despre bugetul Apararii in 2015, perpectivele pentru urmatorii doi ani si stadiul demersurilor intreprinse de Guvern pe langa partenerii externi in vederea majorarii deficitului bugetar astfel incat sa se faca o eventuala alocare suplimentara de 0,3% din PIB in anul 2015 pentru finantarea cheltuielilor militare, informeaza Administratia Prezidentiala.

La intalnire au mai participat ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa, ministrul Finantelor Publice Darius Valcov, ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, precum si consilierii prezidentiali Dan Mihalache, George Scutaru si Cosmin Marinescu.

Potrivit Presedintieie, temele principalele de discutie au fost situatia executiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Aparare in 2015 si perspectivele pentru urmatorii doi ani, precum si stadiul demersurilor intreprinse de Guvern pe langa partenerii externi in vederea majorarii deficitului bugetar astfel incat sa se faca o eventuala alocare suplimentara de 0,3% din PIB in anul 2015 pentru finantarea cheltuielilor militare.

Discutia se inscrie in seria demersurilor institutionale in sfera securitatii nationale in conformitate cu atributiile constitutionale ale Presedintelui Romaniei.

Alte teme abordate in cadrul intalnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum si modalitatile de imbunatatire a absorbtiei acestor fonduri.