O romanca figureaza pe lista pasagerilor feribotului italian care a luat foc duminica dimineata in largul insulei grecesti Corfu, a confirmat duminica dupa-amiaza, la Realitatea Tv, Cristina Tudor, director ajunct la Directia de Comunicare a Ministerului Afacerilor Externe. La ora transmiterii acestei stiri, operatiunile de salvare a celor 466 de persoane aflate la bord sunt in curs, iar nava pluteste in deriva.Oficialul MAE a explicat ca pe lista pasagerilor apare numele romancei si cetatenia romana, insa nu si prenumele acesteia, iar autoritatile lucreaza la identificarea ei.

Ora 19:20: Ministerul Afacerilor Externe a reusit sa o identifice pe mama romancei care s-a aflat la bordul feribotului "Norman Atlantic", la bordul caruia s-a produs un puternic incendiu, si aceasta a precizat ca fiica ei i-a comunicat telefonic in cursul dupa-amiezii de duminica ca a fost salvata de o nava aflata in apropiere, informeaza un comunicat al MAE.

"In urma verificarilor efectuate, (...) un reprezentant al Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe a reusit sa o identifice si sa poarte recent o discutie telefonica cu mama cetatenei romane, ocazie cu care a rezultat ca persoana de cetatenie romana i-a comunicat telefonic mamei, in cursul dupa-amiezii, ca a fost salvata de o nava aflata in apropiere. Avand in vedere informatiile obtinute, toate reprezentantele diplomatice si consulare ale Romaniei in Italia si in Grecia depun toate eforturile pentru identificarea locatiei unde va ajunge persoana", se precizeaza in comunicatul citat.

Sute de persoane continuau sa fie blocate, duminica dupa-amieza, la bordul feribotului Norman Atlantic, cuprins de un incendiu in cursul noptii in Marea Adriatica, in stramtoarea Otranto, intre Grecia si Italia.

"Suntem pe punte, ne este frig si suntem inecati de fum", declara unul din cei 422 de pasageri, citat de AFP.

Deocamdata nu s-a inregistrat nicio victima, dar operatiunile de salvare, in care sunt implicate elicoptere si nave atat din Grecia, cat si din Italia, se desfasoara cu dificultate din cauza conditiilor meteorologice extrem de vitrege - ploaie torentiala, grindina, vant puternic care provoaca valuri inalte de sase metri, potrivit Agerpres.

Potrivit EFE, 150 de persoane ar fi fost transferate in barci de salvare, dar restul pasagerilor asteapta sa fie evacuati.

Agentia France Presse scrie ca majoritatea pasagerilor sunt greci, dar mentioneaza si italieni, francezi, albanezi, germani, britanici, rusi, danezi si olandezi.

Portalul albeu.com, care citeaza presa elena, publica o lista mai ampla, pe care figureaza si un roman, precum si turci, afgani, bulgari, irakieni, elvetieni, ucraineni si alte nationalitati.

Compania elena Anek a anuntat accidentul intr-un comunicat scurt: 'In primele ore ale zilei de 28 decembrie un incendiu a fost declarat pe feribotul Norman Atlantic, care circula sub pavilion italian, proprietate a Visemar di Navigazione si inchiriat de Anek, care efectua legatura Patras-Igoumenitsa-Ancona, in timp ce se afla la 35 de mile (marine) nord de insula Corfu, in apele internationale, cu 422 de pasageri la bord si 56 de membri ai echipajului'.

Premierul grec, Antonis Samaras, si omologul sau italian, Matteo Renzi, sunt in "contact permanent" in legatura cu situatia de pe feribot, a declarat purtatorul de cuvant al sefului guvernului elen.