Un copil in varsta de 8 ani din Botosani a ajuns joi la spital cu traumatism de coloana lombo-dorsala, dupa ce a sarit pe geam de la etajul 1 al blocului in care locuia, scrie Monitorul de Botosani. Copilul, a carui mama este plecata la lucru in strainatate, este crescut de tata si de bunici. Acestia l-au inchis in casa, cu toate ca el isi dorea sa participe la serbarea de Craciun de la scoala.

Incidentul a fost anuntat la 112 de vecini, copilul fiind transportat imediat la Compartimentul de Primiri Urgente de la Sectia de Pediatrie a Spitalului din Botosani, unde a fost diagnosticat cu traumatism de coloana lombo-dorsala si internat.

Copilul, care este elev in clasa I, este crescut de tata si de bunici dupa ce mama sa a plecat la lucru in strainatate. "Am inchis usa, pentru ca nu aveau ce cauta la scoala, pentru ca le-a dat liber doua zile. Nu stiu de ce, ca nu am intrebat", a spus bunicul copilului.

Invatatoarea nu stia joi ce s-a intamplat cu elevul, care ieri a lipsit pentru a doua oara in viata de la scoala: "In aceasta dupa-amiaza (ieri, n.red.) are loc serbarea noastra si le-am spus copiilor sa aduca un cadou mic pe care sa il punem in sacul Mosului, urmand sa-l deschida apoi acasa. Poate familia nu a avut bani sa cumpere ceva, nu stiu ce s-a intamplat", a spus invatatoarea.

Un psiholog pediatru a declarat pentru Monitorul de Botosani ca invatatoarea copilului ar trebui sa ceara ajutorul psihologului scolar in acest caz.