Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, mai multe atentionari Cod Galben de ceata pentru Bucuresti si alte 14 judete, dar si pentru drumurile nationale si europene din zona, valabile pana cel tarziu la ora 11,00, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, intre orele 5,00 si 11,00, pe arii extinse in judetele Teleorman si Giurgiu si local in judetele Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita si Calarasi, precum si autostrada A2, drumurile nationale si europene aferente, se va semnala ceata, iar vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, ceata va persista, intre orele 7,00 si 10,00, pe arii relativ extinse din judetele Harghita, Brasov, Prahova si Buzau, precum si pe autostrada A3, drumurile nationale si europene aferente.

Potrivit ANM, pana la ora 10,00, local, in judetele Dolj, Olt, Valcea, Mehedinti si Gorj, inclusiv municipiile Craiova, Slatina, Ramnicu Valcea, Dr. Tr. Severin si Tg. Jiu, precum si pe drumurile nationale si europene aferente se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.