Cateva mii de persoane participa, incepand de marti dimineata, la slujba de Sfanta Parascheva, care are loc in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi si care este oficiata de zeci de preoti, in frunte cu mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, la ceremonie asistand si premierul. Victor Ponta a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat 'Tradatorule', pe traseul parcurs de acesta de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, si pana in zona Primariei, in timp ce alte persoane i-au urat succes in alegeri, scrie Mediafax.

Premierul a asiatat la slujba de Sfanta Parascheva alaturi de sotia sa, Daciana, de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iasiului, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, precum si parlamentari de Iasi.

La finalul ceremoniei religioase, Victor Ponta si ceilalti politicieni au intrat, impreuna cu mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, in cladirea administrativa a Mitropoliei Moldovei, iar pe portiunea de aproximativ 150 de metri pana la cladirea administrativa premierul s-a oprit si a vorbit cu mai multi oameni, unii urandu-i succes la alegerile prezidentiale.

Din multime s-au auzit insa si persoane care au strigat 'Hotii, hotii!' si 'Numai minciuni ne dau!'.

Premierul a iesit din cladirea catedralei dupa aproximativ 20 de minute, indreptandu-se, alaturi de ceilalti politicieni, spre un microbuz parcat in zona Primariei, pentru a merge la masa la un local al Mitropoliei.

Pe drum, Victor Ponta a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat 'Tradatorule!' si 'Ce facem cu coruptia?'. Unul dintre protestatari a fost imobilizat de fortele de ordine, fiind totodata legitimat.

De asemenea, au existat si persoane care i-au urat premierului succes in alegeri si cu care acesta a dat mana.

Aproximativ 6.000 de persoane au asistat la slujba de Sfanta Parascheva de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, indemandu-i pe oameni sa plece acasa imbogatiti si sa fie luptatori, in acelasi timp el spunand ca s-a simtit jenat ca o parte din pelerini nu au avut cazare.

Slujba de Sfanta Parascheva a fost oficiata de zeci de preoti, in frunte cu mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, si a durat aproximativ trei ore si jumatate.

Dupa ceremonia religioasa, pelerinii vor primi sarmale, vin, sucuri, mere si colaci, fiind pregatite aproximativ 65.000 de sarmale.

Masa pelerinilor are loc la Cantina de Ajutor Social din Iasi, iar in zona unde au fost aduse oalele cu mancare sunt montate garduri metalice, in timp ce politistii locali permit accesul in grupuri de cate 50 de persoane, pentru a evita producerea unor busculade.

In acelasi timp, la Catedrala Mitropolitana din Iasi continua pelerinajul la racla cu moastele Sfintei Parascheva si cele ale Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu, aduse la Iasi duminica seara, de la Biserica 'Sfantul Gheorghe Nou' din Bucuresti.

Pana marti dimineata, s-au inchinat la moaste aproximativ 200.000 de pelerini, alte cateva mii de oameni asteptand inca la coada.

Moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor ramane expuse pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane cel mai probabil pana marti seara, dupa care vor fi reintroduse in interiorul lacasului de cult.

Sfanta Cuvioasa Parascheva este considerata ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este hramul, transforma Iasiul in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania.