Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, raspunzand unei intrebari pe marginea dosarului Lukoil, ca sustine activitatea justitiei de combatere a evaziunii fiscale si de recuperea prejudiciilor, insa, in calitate de fost procuror, poate spune ca "actul de justitie penala este un act chirurgical, nu dai cu bomba nucleara, omori pe toata lumea in jur si il prinzi si pe cel vinovat". Premierul Ponta a afirmat ca problema "Lukoil s-a transformat intr-o chestiune politica" ca rezultat a a campaniei desantate "a domnului Sarbu si a trustului sau de presa, care de altfel e la fel de evazionist ca si Lukoil, doar ca dansul are presa".

Victor PontaFoto: gov.ro

"Ma bucur si sustin in totalitate activitatea justitiei de combatere a evaziunii fiscale si recuperare a prejudiciilor, si sunt convins ca orice companie romaneasca sau straina care evazioneza bugetul de stat trebuie sa plateasca. Ca fost procuror, actul de justitie penala este un act chirurgical, nu dai cu bomba nucleara, omori pe toata lumea in jur si il prinzi si pe cel vinovat", a declarat Ponta.

"Ma bucur foarte tare si incurajez justitia din Romania ca in mod eficient si independent sa ii sanctioneze pe cei care fac evaziune fiscala, sa recuperam prejudiciul", a mai afirmat seful Executivului.

"Ma deranjeaza ca ceea ce cred ca trebuie sa faca orice prim-ministru responsabil fata de romani s-a transformat prin campania desantata a dl Sarbu si a trustului sau de presa, care de altfel e la fel de evazionist ca si Lukoil, doar ca dansul are presa", a adaugat Ponta, afirmand ca "Lukoil s-a transformat intr-o chestiune politica".

Premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit luni de sechestrul impus de procurori in cazul prezumtivei evaziuni de 230 de milioane de euro de la Lukoil, afirmand ca acolo sunt 3.500 de angajati care trebuie sa isi primeasca salariile iar actionarii nu "fugeau cu conductele in Rusia".

El a fost intrebat de ziaristi, la o conferinta de presa, cum comenteaza dosarul Lukoil, in care procurorii ancheteaza o prezumtiva evaziune de 230 milioane euro, in care a fost impus sechestru asigurator stocurilor de materii prime detinute de Lukoil in tank-urile, conductele de transfer si rezervoarele care apartin sau se afla in custodia Oil Terminal SA.