Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Antena 3, ca audierea candidatului Romaniei pentru functia de comisar in Parlament va avea loc saptamana cealalta, dupa ce presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va anuntat, miercuri, comisarii si portofoliile, potrivit Mediafax.

Intrebat cand va avea loc audierea candidatului pentru functia de comisar in Parlamentul Romaniei, Victor Ponta a precizat ca Jean-Claude Juncker va face publica, miercuri, lista comisarilor si portofoliile. "Eu am tot incercat sa explic, dar nu aveam cui ca nu era nimeni cu creierul la el, pe la PDL, PNL sa le spun: dom'le, vreti sa audiati un candidat dar nu stiti pentru ce portofoliu", a spus Ponta, adaugand ca imediat dupa anuntul lui Juncker "saptamana cealalta, probabil luni, marti, oricand va fi audiat in comisia de specialitate".

Premierul a spus ca persoana propusa nu putea fi audiata in Parlament, intrucat Juncker putea sa o respinga, joi, pe Corina Cretu, la interviu.

Referitor la portofoliu, Ponta a precizat ca stia 100% ce a primit Romania, dar acum este rezervat pana miercuri.

"Stiam 100% pentru ca am vorbit cu domnul Juncker si Jean-Claude Juncker e un om foarte serios. Deci stiam 100% ce portofoliu va avea in urma cu...vinerea trecuta. De sambata de cand domnul Basescu, domnul Blaga, domnul Iohannis si toata propaganda media a domnului Basescu a inceput acel atac impotriva candidatului nostru, dati-mi voie sa fiu rezevat pana miercuri", a afirmat Ponta.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a trimis vineri lista comisarilor desemnati, fara mentionarea portofoliilor, premierului italian Matteo Renzi, a carui tara detine presedintia semestriala a UE, iar din partea Romaniei este nominalizata Corina Cretu.