Traian Basescu a afirmat ca liderii europeni care s-au reunit la Bruxelles pentru summitul de vara au "ras direct" cand a fost vorba despre cererea Parlamentului de la Bucuresti ca presedintele sa-si dea demisia, in urma scandalului in care sunt implicati fratele sau si familia lui Bercea Mondial.

"Lumea rade. Ce nu tin cont oamenii astia e ca eu ii cunosc de zece ani, au incredere in mine, sunt considerat artizanul functionarii justitiei in Romania. Mai ales cand au inteles ca sunt aceleasi partide de la suspendare lucrurile le-au devenit clare la toti", a spus Traian Basescu, la Bruxelles, chestionat despre acest subiect.

Acesta a precizat ca liderii europeni "au inteles si obiectivul" acestei cereri de demisie prevazuta intr-o declaratie politica adoptata de Parlament.

Traian Basescu a precizat ca nu ar fi discutat despre acest subiect daca declaratia Parlamentului nu ar fi fost trimisa la Consiliul European.

"Trebuie sa tii cont si de prestigiul pe care il are un politician cand vrei sa muti politica interna in exterior. S-a ras direct", a incheiat seful statului.

Parlamentul a adoptat miercuri cu 344 voturi pentru, 17 abtineri si niciun vot impotriva Declaratia prin care se solicita demisia presedintelui Traian Basescu, anunta Agerpres. Votul a fost deschis, prin ridicare de mana. Propunerea a apartinut presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Adoptarea declaratiei de catre Parlament nu are consecinte juridice.