Dupa ce in ultimii ani tot mai multe drumuri montane au fost reabilitate si modernizate - TransAlpina, TransBucegiul sau drumul de la Campulung Molodvenesc pana la Pietrele Doamnei si Rarau, un nou drum montan la mare inaltime, desi inca nefinalizat oficial, a fost deja inaugurat de catre soferi. TransSemenic, drumul judetean DJ 582 Valiug – Slatina Timis, a fost recent reabilitat si strabate muntele Semenic.

Trans-SemenicFoto: OpiniaTimisoarei.ro

Opiniatimisoarei.ro a testat recent “Trans-Semenicul“, iar "prima impresie a fost una excelenta: 60 km de serpentine, aer tare de munte si peisaje superbe, fac ca acest drum sa rivalizeze cu mult mai cunoscutele TransFagarasan sau TransAlpina".

“Desi mai lipsesc multe elemente pentru ca noul drum sa fie considerat finalizat, am putut parcurge fara dificultati intreaga distanta. Cu exceptia a cateva zeci de metri de pietris, unde constructorii au intalnit probleme cu terasamentul, drumul este asfaltat complet, iar parapetii sunt montati pe circa jumatate din traseu”, relateaza reporterii de la OpiniaTimisoarei.ro

Potrivit sursei amintite, reabiilitare si modernizarea DJ 582 a inceput in urma cu cinci ani, iar finalizarea sa urma sa se faca in acest an. neoficial insa, asa cum s-a intamplat si pe TranAlpina si pe TransBucegi, drumul a fost deja inaugurat de soferi.

Harta - Trans-Semenic

Harta - Trans-Semenic

Foto: Google Earth

“Practic, cei 36 de km de drum recent modernizat ce leaga Valiugul de localitatea Slatina-Timis completeaza legatura de la Resita la Caransebes”, mentioneaza publicatia locala, insa precizeaza ca “parcurgerea intregului drum Trans-Semenic poate deveni o atractie turistica in sine, asa cum s-a intamplat cu TransAlpina.”

Proiectul de “Modernizare a DJ 582 Valiug – Slatina Timis”, al carei beneficiar este Consiliul Judetean Caras-Severin, are o valoare totala de 90.862.429,25 lei (circa 20,5 milioane euro), din care peste 86% este finantat de Uniunea Europeana prin programul operational Regio.

Mai jos, o fotogalerie cu TransSemenicul. Mai multe fotografii pe OpiniaTimisoarei.ro