Andrei Zaharescu, fost purtator de cuvant al Guvernului, numit in toamna anului trecut consul general la Cape Town, in Africa de Sud, a fost inlocuit din CA-ul E.ON Gaz Distributie, unde statul este actionar minoritar, cu Iulian Matache, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, anunta Mediafax.

Andrei Zaharescu a fost numit purtator de cuvant al Guvernului in luna mai 2012, imediat dupa instalarea Guvernului USL, si a fost trecut in octombrie 2013 in postul de consul general la Cape Town.

In iunie 2013, Zaharescu a fost numit membru in Consiliul de Administratie al E.On Gaz Distributie, cu un mandat de patru ani, pana in 2017.

AGA E.ON Gaz Distributie a decis la jumatatea lunii martie a acestui an revocarea lui Zaharescu din functia de administrator si numirea in aceasta functie a lui Iulian Matache pentru o perioada de timp egala cu cea ramasa pana la expirarea mandatului predecesorului sau, respectiv pana la 27 iunie 2017.

Iulian Matache a fost transferat in martie din functia de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii pe o functie similara in Ministerul Transporturilor.

E.ON Gaz Distributie este parte a grupul german de utilitati E.ON, intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a preluat compania de distributie a energiei electrice Electrica Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord.