"Provocarea mea a devenit o obsesie, obsesia fiind problema romilor, problema fratilor mei, problema oamenilor mei". Iata ce spune intr-un interviu la RFI Damian Draghici, candidat al Aliantei PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European. El precizeaza ca vrea sa promoveze politicile de incluziune sociala.

Damian DraghiciFoto: Hotnews

Cum e corect, tigan sau rom? "Eu m-am nascut si sunt tigan. Politically correct sunt rom. Daca-mi spuneti <> sau imi spui <>, prefer mai bine sa-mi spui <> decat <>. Conteaza si contextul, ca poti sa spui unuia la piata: <>. Nu, <>. Dar este exact cum e in America, unde intre noi doi daca suntem de etnie, putem sa ne spunem tigani, dar in afara etniei, cand vorbesti cu altcineva, iti spune rom", afirma Damian Draghici.

De ce a intrat in politica? "M-am retras din muzica din cauza ca nu mai simteam o provocare, nu mai simteam pasiune pentru muzica. Dupa parerea mea, cel mai important este sa simti pasiune pentru un lucru, sa-l faci din dragoste, altfel nu poti sa-l faci", raspunde senatorul.