Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, sustinuta in municipiul Medias (judetul Sibiu), ca spera ca pana la finalul anului sa fie gata o mare parte din cei 6,5 kilometri din autostrada Bucuresti - Ploiesti, care ar trebui sa faca conexiunea intre Capitala si centura, lucrare pentru care exista si un proces in care constructorul cere Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania 90 de milioane de euro, transmite Agerpres.

"Trebuie sa stiti ca, din trecut, acolo am mostenit si un proces de instanta, in care constructorul cere CNADR vreo 90 de milioane de euro. Ne aparam, o sa ne luptam cu ei, o sa vedem care va fi situatia. Acolo sunt revendicari financiare ale dansilor care vin din anii 2007-2010, pentru lucrari suplimentare solicitate de autoritati locale, in general ale statului roman, care au produs o multime de costuri care dansii spun ca nu au fost acoperite. Noi nu avem aceeasi opinie cu ei, de asta ne si judecam. Ce va stabili instanta, aceea vom face", a spus ministrul Transporturilor.

Intrebat daca anul acesta se va termina macar un kilometru din cei 6,5 ramasi din autostrada Bucuresti - Ploiesti, ministrul Dan Sova a raspuns: "Mi-e greu sa va raspund. Stiu ca, CNADR a declansat inca de acum trei luni, rediscutarea si renegocierea contractului cu ei. Ei si-au asumat constructia celor 6,5 kilometri si cred ca, fiind vorba de campie, cred ca o mare parte din ei vor fi gata. Cat exact, o sa vedem. (...) Cei 6,5 kilometri vor fi facuti si vom vedea daca din pretul negociat va mai ramane ceva care sa nu fie realizat, eu sper ca nu".

Ministrul Dan Sova a anuntat ca urmeaza o noua licitatie pentru realizarea mai multor iesiri si reamenajarea benzilor de siguranta, la autostrada Bucuresti-Ploiesti.

"Problema mare pe Bucuresti - Ploiesti este ca proiectul initial avea prea putine iesiri si, de asemenea, avea probleme, benzile de siguranta. Si asta reprezinta un nou proiect, deci vrem sa facem inca un nod rutier si sa facem niste reamenajari la benzile de siguranta, asta o sa insemne un proiect nou, o licitatie noua, dar nu are legatura practic cu actualul proiect al autostrazii", a aratat ministrul Dan Sova