Politistii din Bucuresti au reusit destructurarea unui grup specializat in comiterea infractiunii de inselaciune prin telefon prin asa-numita "metoda accidentul" care, in perioada februarie - aprilie 2014, ar fi inselat sau ar fi incercat sa insele opt parti vatamate, informeaza un comunicat de presa al Politiei Capitalei, citat de Agerpres. Trei dintre persoanele verificate de catre politistii Capitalei ar fi savarsit infractiuni de inselaciune prin telefon, prin metoda "ruda implicata intr-un accident rutier", aflandu-se incarcerati intr-un penitenciar din provincie.

Persoanele banuite de comiterea infractiunilor ar fi solicitat suma totala de aproximativ 60.000 de lei si cei in cauza ar fi reusit sa primeasca sumele de bani solicitate de la doua dintre cele opt parti vatamate care ar fi fost contactate telefonic de catre acestia.

Cercetarile sunt continuate de judiciaristii Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si tentativa la inselaciune, cu trei dintre cei in cauza in stare de arest.

Pentru prevenirea unor astfel de infractiuni de inselaciune si pentru cresterea gradului de siguranta, Politia Capitalei recomanda adoptarea unei conduite preventive atunci cand primiti astfel de apeluri telefonice, prin care sunteti instiintat de producerea unui accident rutier in care ar fi fost implicata o ruda.