Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, semneaza joi contractul de executie a lucrarilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere Piata Sudului. La evenimentul ce va avea loc la sediul Primariei Capitalei este asteptat si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, scrie Agerpres.

Pasajul de la Piata Sudului este cel mai mare proiect de infrastructura cu fonduri ale Uniunii Europene din Bucuresti realizat prin Programul Operational Regional 2007-2013, axa prioritara "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale".

Valoarea totala a proiectului este de 127.140.761,05 de lei, din care valoarea finantarii din Fondul European de Dezvoltare Regionala se ridica la 85.125.468,39 de lei, iar cea a finantarii nerambursabile din bugetul national la 11.317.258.80 de lei, cofinantarea beneficiarului fiind de 1.968.218,92 de lei.

Pasajul rutier subteran Piata Sudului este o lucrare care asigura fluidizarea traficului pe directia inelului principal si pe arterele adiacente inelului median al Capitalei.

Pasajul rutier de pe directia calea Vacaresti - str. Nitu Vasile prezinta avantaje pe multiple planuri: siguranta circulatiei, sporirea capacitatii de circulatie si a vitezei de deplasare a autovehiculelor, scaderea numarului orelor petrecute in trafic si reducerea noxelor.