Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, marti, ca sesizarea Guvernului privind implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala a fost inregistrata la Curte si a precizat ca este pentru prima oara cand se primeste o astfel de cerere, transmite Mediafax.

UPDATE: Sesizarea Guvernului va fi judecata de CCR pe 21 mai.

Augustin Zegrean a mentionat ca sesizarea a fost inregistrata ca "cerere de solutionare a unui conflict juridic".

Zegrean a precizat ca, fiind inregistrata aceasta sesizare, nu se mai poate pronunta pe continutul ei, pana nu se va da o solutie si a tinut sa anunte ca aceasta sesizare va fi solutionata cu rapiditatea ceruta de lege si de rolul Curtii, care este foarte incarcat.

"Este prima data cand avem o astfel de sesizare", a spus Augustin Zegrean.

Presedintele Curtii Constitutionale nu a dorit sa comenteze fotografiile cu presedintele Traian Basescu, purtand tricourile cu PMP. "Nu stiu, eu il stiu purtand un tricou albastru", a mentionat el.

"Ce vreti sa aflati de la mine, ca a gresit, ca nu a gresit? Este o decizie a Curtii din 2007, in care s-a spus atunci, cu avizul consultativ, ce poate sa faca presedintele si pana unde merge rolul de presdinte jucator. Exact aceasta expresie s-a folosit. Va recomand sa cititi decizia aceea si o citim impreuna si vorbim dupa aceea", a spus presedintele Curtii Constitutionale.

Intrebat daca presedintele poate fi tras la raspundere pentru opiniile politice din campanie, Augustin Zegrean a raspuns: "In decizia de care va vorbeam s-a spus ca nu".

Despre decizia Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean a afirmat ca judecatorii pot decide ca este conflict sau ca nu este conflict. In cazul in care se constata existenta unui conflict juridic, se va stabili si modul de rezolvare a conflictului, in caz contrar, "lumea merge mai departe".

Premierul Victor Ponta a trimis catre Curtea Constitutionala a Romaniei sesizarea privind implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala, a informat marti Guvernul. Ponta anuntase inca de la inceputul sedintei de Guvern ca va trimite marti aceasta sesizare.

Premierul a afirmat la inceputul sedintei de Guvern ca in sesizarea care va fi transmisa Curtii Constitutionale referitoare la implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala va fi inclusa si o declaratie a lui Emil Boc din 2004. Acesta spunea in 2004, potrivit premierului, ca "implicarea sefului statului in campanie este profund neconstitutionala". Pana la urma, declaratia lui Emil Boc nu a mai fost inclusa in sesizare.