Premierul Victor Ponta a afirmat la inceputul sedintei de Guvern ca in sesizarea care va fi transmisa Curtii Constitutionale referitoare la implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala va fi inclusa si o declaratie a lui Emil Boc din 2004. Acesta spunea in 2004, potrivit premierului, ca "implicarea sefului statului in campanie este profund neconstitutionala".

"Implicarea presedintelui in campanie este profund neconstitutionala si incalca legea Constitutiei. Vreau sa dau doar un singur citat in acest sens: ᅡImplicarea sefului statului in campanie este profund neconstitutionala si incalca litera si spiritul Constitutiei. In legea fundamentala se stipuleaza foarte clar ca seful statului trebuie sa fie garantul respectarii legii si trebuie sa fie echidistant. Domnia sa este prima persoana care uita de litera Constitutiei si interpreteaza textul acesteia in favoarea unui partid politicᅡ. Asa a spus Emil Boc in 2004, am incredere ca, uneori, are opinii corecte si vom pune in sesizare si acest citat. Sunt convins ca, in felul acesta, campania electorala, si pentru europarlamentare, si pentru prezidentiale, se va desfasura cu respectarea Constitutiei", a declarat Victor Ponta.

Sesizarea catre Curtea Constitutionala va fi depusa in cursul zilei de marti. "Am decis si voi inainta astazi la Curtea Constitutionala o sesizare privind conflictul dintre Guvern ca organizator al alegerilor si presedintie privind implicarea acestuia in campania electorala. Exista categorii de persoane care au drept de vot, dar nu au voie sa faca campanie electorala, precum judecatorii, magistratii, procurorii, ambasadorii, prefectii si subprefectii, militarii, acestia nu vin cu tricouri la munca", a precizat Ponta.