Institutul de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o noua avertizare cod portocaliu pentru sapte judete, de la ora 14:00, pana la noapte sau marti la pranz, informeaza Mediafax. Codul portocaliu de inundatii vizeaza judetele Dolj, Arges, Dambovita, Giurgiu, Valcea, Prahova si Olt.

Cod portocaliu si cod galben de inundatiiFoto: INHGA

Sub incidenta noului cod portocaliu intra urmatoarele bazine hidrografice: Jiu pe sector aval confluenta Motru - amonte S.H Podari (judetul Dolj), afluenti ai Argesului superior (judetul Arges) si pe Sabar (judetele Dambovita si Giurgiu).

De asemenea, va fi cod portocaliu pana luni la ora 23:00, pe versanti, torenti, paraie si pe raurile mici din zonele de deal si de munte din judetele Valcea, Arges, Dambovita si Prahova, si pana marti la ora 12:00 pe Vedea amonte S.H. Buzesti si pe Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus (judetele Olt si Arges).

Totodata, va fi cod galben, pana marti la ora 14:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Timis, Barzava, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu sector aval S.H. Sadu si pe afluentii sai din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, pe unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, pe unii afluenti ai Muresului din judetul Hunedoara, pe Vedea (judetele Teleorman si Olt), Arges (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), bazinul superior si mijlociu al Ialomitei (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita).

Aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate.