Europarlamentarul PDL Monica Macovei a avertizat sambata, la Sibiu, ca suntem sub amenintarea Federatiei Ruse, in conditiile in care, a spus aceasta, in Parlamentul European europarlamentarii polonezi si cei din tarile baltice "se pregatesc sa se apere de un eventual razboi sau atac (...) din partea Federatiei Ruse", transmite Agerpres.

Monica MacoveiFoto: Hotnews

"Este foarte important sa intelegem ca suntem sub o amenintare din partea Estului, din partea Federatiei Ruse. Si cu atat mai mult, in aceste momente, protectia NATO pentru noi este esentiala. Vreau sa va spun ca in Parlamentul European colegii mei din tarile baltice sau polonezii se pregatesc sa se apere de un eventual razboi sau atac (...) din partea Federatiei Ruse. Eu am sa spun, ca intotdeauna, lucrurilor pe nume. Trebuie sa avem grija, trebuie sa fim vigilenti, pentru ca pacea si democratia le-am dobandit, le putem pierde peste noapte. (...) Acum traim astfel de timpuri in care democratia si pacea pot fi puse in pericol si deja au fost puse in pericol in Europa", a spus Monica Macovei, in discursul ei de la Sibiu, de la lansarea candidatilor pentru Parlamentul European.

Monica Macovei considera ca romanii ar trebui sa fie alaturi de Vest, nu de PSD si de Est, criticandu-l si cu aceasta ocazie presedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, pe care il acuza de "tradare", pentru ca a spus "sa nu mai atacam" Federatia Rusa.

Sambata, in Sala Thalia din Sibiu are loc lansarea candidatilor pentru europarlamentare ai PDL, in prezenta prim-vicepresedintelui PDL, Catalin Predoiu, vicepresedintelui PDL Raluca Turcan, a altor lideri locali si europarlamentari, dar si 500 de membri de partid sibieni