Societatea Academica din Romania (SAR) va prezenta, vineri, raportul anual de analiza si prognoza pe 2014, in cadrul mesei rotunde "Cum facem din integrarea europeana un succes", organizata impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, scrie Agerpres.

Raportul examineaza modul in care Romania a stiut sau nu sa foloseasca aderarea la Uniunea Europeana in beneficiul cetatenilor si propune, totodata, solutii pentru a face din integrarea europeana un succes.

Documentul cuprinde prognoza economica pentru anul 2014 si abordeaza teme precum: "In viteza a doua: comertul intracomunitar al Romaniei", "Ce am invatat din proasta gestiune si planificare a fondurilor europene", "Miza bataliei pentru Pungesti", "Libera circulatie a fortei de munca in Uniunea Europeana: ce pierdem si ce castigam".

Printre autorii raportului care vor participa la discutii se numara Valentina Dimulescu, Madalina Doroftei, Razvan Orasanu, Raluca Pop, Victoria Stoiciu si Alina Mungiu-Pippidi, editor general, care va fi si moderatoarea discutiilor.

Masa rotunda ce va urma prezentarii raportului va fi introdusa printr-o alocutiune de comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos. De asemenea, la eveniment sunt asteptati ministri, reprezentanti ai opozitiei, parlamentari europeni, experti economici, precum si oameni de afaceri.