UPDATE (8 mai):

Foto:

Bogdan a ajuns in Cincinnati intubat si sedat, insa in chiar prima saptamana a fost mutat de la Terapie Intensiva pe sectia Transplant Medular.

De atunci s-a inceput tratarea infectiilor pe care le dobandise si recuperarea neurologica (dupa a doua convulsie a ramas cu grave leziuni pe creier care i-au afectat inclusiv vederea). In acest moment boala HLH nu ridica probleme grave - nu mai urmeaza niciun tratament din protocol

aplicat in Romania, ci doar tratament de recuperare, pentru ca Bogdan sa poata fi pregatit pentru transplant!!!

Acum o saptamana a spus ca incepe sa vada umbre!!! Ceea ce este miraculos! La fel de miraculos este si faptul ca ieri a reusit sa repete o propozitie (pentru prima oara), punand cuvintele in ordinea fireasca! Si ca reuseste sa stea putin pe marginea patului, in sezut! Este ca un bebelus care invata zilnic cum il chema, cine sunt parintii lui, isi reaminteste si face exercitii cu specialistii... Fiecare zi are un plus de valoare pentru ei.

UPDATE (18.04), Cincinnati: Luni dimineata, 14 aprilie, copilul Bogdan a decolat catre Cincinnati, unde a ajuns cu bine. Fiindca un Om a oferit cu titlu de imprumut banii necesari achitarii transportului pentru abmulanta aeriana si pentru ca alti Oameni, citind anuntul, au contribuit.

Si pentru ca Spitalul din Cincinnati a acceptat sa isi dea acceptul de a-l primi pe Bogdan fara ca parintii sa plateasca integral cei 200.000 de dolari, au dat doar un avans de 25.000 de dolari, urmand ca in cel mai scurt timp sa achite restul.

Bogdan este acum in investigatii si tratament, iar ceea ce parintii spera din tot sufletul este ca el sa reziste, sa lupte si sa fie din nou copilul... lor sanatos. Medicii de acolo sunt foarte optimisti si, mai mult, s-au recoltat deja probe pentru transplant.

Oricine poate sustine noua sansa la viata a lui Bogdan este rugat sa doneze in conturile deja postate. In afara datoriilor deja acumulate, tratamentul lui Bogdan este extrem de costisitor...dar este singura lui sansa!"

Il puteti ajuta pe Bogdan cu donatii in urmatoarele conturi deschise pe numele Anula Dranga, la Raiffeisen Bank:

  • CONT RON - RO06 RZBR 0000 0600 0709 3895
  • CONT USD - RO31 RZBR 0000 0600 1269 4904
  • CONT EUR - RO15 RZBR 0000 0100 1497 4452

Update 14.04 (Bucuresti): Din pacate, starea lui [Bogdan Dragna] nu este deloc buna si, din perspectiva parintilor, singura sansa este sa ajunga intr-o clinica specializata, din Cincinaty. Numai ca aceasta clinica isi da acceptul ca Bogdan sa fie dus acolo numai dupa ce se achita 200.000 de dolari.

Parintii lui Bogdan nu au cerut nimic... niciun ban! Toate apelurile au

fost facute de catre persoane care il indragesc pe Bogdan. Nu cer nici

acum!

(Anuntul initial, martie 2014)

Pana in urma cu cateva saptamani, Bogdan Dranga era un copil de 11 ani, vesel si fericit, a carui singura grija erau temele de la scoala. Acum cateva saptamani a fost diagnosticat cu HLH (Hemophagocytic lymphohistiocytosis) - o boala extrem de rara, ce impune transplant medular, interventie foarte costisitoare.

In urma unei prime etape de tratament la Institutul Clinic Fundeni, terminata pe 28 februarie, se parea ca starea lui se ameliorase. HLH este o boala rara, care evolueaza diferit de la caz la caz. Bogdan a intrat in coma pe 14 martie si dupa ce a fost intubat timp de 15 ore, si-a revenit. Acum starea lui este instabila, iar transplantul medular este singura lui sansa la viata.

Pe data de 18 martie i-au fost recoltate probele necesare pentru identificarea unui donator si se mai asteapta o serie de rezultate pentru alte analize efectuate in Germania. Medicii nu pot da deocamdata pronosticuri privind evolutia starii sale, insasingurul lucru cert pentru parintii lui Bogdan este ca trebuie sa stranga cat mai repede banii necesari pentru realizarea transplantului pentru a-i salva viata copilului lor.

Il puteti ajuta pe Bogdan cu donatii in urmatoarele conturi deschise pe numele Anula Dranga, la Raiffeisen Bank:

  • CONT RON - RO06 RZBR 0000 0600 0709 3895
  • CONT USD - RO31 RZBR 0000 0600 1269 4904
  • CONT EUR - RO15 RZBR 0000 0100 1497 4452