O misiune umanitara pentru aducerea in spitalele din Bucuresti a 12 raniti in incidentele violente din Ucraina va fi planificata incepand de joi si executata in urmatoarele 24-48 de ore, a anuntat secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

"La solicitarea partii ucrainene, care s-a primit prin ambasada noastra la Kiev si prin MAE, prin care ni s-a solicitat a analiza posibilitatea de a prelua un numar de raniti pentru a fi tratati in Romania, domnul ministrul Oprea a inaintat spre Guvern solicitarea de a aproba o misiune umanitara efectuata cu sprijinul MAE si in cooperare cu MApN si cu Ministerul Sanatatii, prin care sa fie adusi in tara 12 raniti din Ucraina care urmeaza sa fie identificati cu sprijinul echipelor medicale care vor fi trimise plus a autoritatilor ucrainene, care urmeaza sa fie tratati in spitalele Ministerului Sanatatii din Romania", preciza miercuri secretarul de stat citat de Agerpres.

Potrivit lui Arafat, un avion militar se va deplasa la Kiev si va aduce ranitii. Avionul va avea la bord o echipa din cadrul SMURD Bucuresti. Ranitii vor fi internati la spitalele Floreasca, Bagdasar, Universitar, Elias din Bucuresti.

Secretarul de stat a mai anuntat ca mai sunt si alte tari europene, precum Germania si Polonia, care s-au implicat intr-o astfel de misiune umanitara.