Iulia Cristina Ionescu, eleva olimpica din Bucuresti care a disparut miercuri in drum spre scoala, a dat o declaratie la politie in care spune ca a stat, inca din prima seara a disparitiei ei, la o manastire, transmite Digi24. Prefectul de Suceava, de unde fata a urcat in tren pentru a se intoarce la Bucuresti, a spus ca au fost verificate 112 de lacasuri de cult din judet, dar nu a fost confirmata prezenta fetei acolo.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iulia Ionescu a fost gasita sambata dupa-amiaza intr-un tren international in care a urcat la Suceava, venind spre Bucuresti. Adolescenta a revenit in Capitala, fiind adusa de politie dupa ce a fost coborata din tren, de politia feroviara, in gara Focsani.

Fata in varsta de 15 ani a dat la politie o declaratie de cateva pagini, in care a scris de ce a plecat de acasa si unde a fost in cele patru zile. Politistii nu i-au pus nicio intrebare, dar au rugat-o sa scrie ce a facut incepand de miercuri, de cand a disparut de acasa.

Surse din randul anchetatorilor au spus pentru sursa citata ca Iulia Ionescu a scris in declaratie ca a stat la o manastire inca din prima noapte, dar nu au precizat despre ce locas de cult este vorba.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat la Digi24 ca toate manastirile sau schiturile din judet care pot caza pelerini, un numar de 112 lacase de cult, au fost verificate de echipe de politisti si s-au realizat documente prin care acestea au declarat ca nu exista persoane care corespund descrierii Iuliei care sa fi fost in acele zile la un lacas de cult din Suceava.