Tudor Minea, seful Serviciului de Inmatriculari si Permise din Iasi, este anchetat dupa ce vineri noaptea, in timpul unui control de rutina, a fost prins la volanul autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice, a declarat sambata pentru Agerpres prefectul Romeo Olteanu.

Conform declaratiilor prefectului Romeo Olteanu, Tudor Minea a fost prins la volan in timpul unui control de rutina efectuat de politistii de la rutiera, in jurul orei 23:45, la cateva sute de metri de casa. El a fost oprit in intersectia dintre Splai Bahlui si Bulevardul Primaverii, care se afla in apropierea Serviciului de Inmatriculari si Permise.

Se pare ca aparatul alcooltest a constatat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat.

"In functie de rezultatul probelor biologice decidentii de la Bucuresti vor stabili daca incep urmarirea penala sau daca va ramane doar cu o amenda si permisul suspendat. Pe toata perioada anchetei este suspendat din functie", a spus Romeo Olteanu.

Tudor Minea, in varsta 54 de ani, si-a aniversat vineri ziua de nastere. Conform legislatiei in domeniu, el mai are un an pana la varsta de pensionare.