Secretarul de stat in Educatie pentru invatamantul Preuniversitar este acuzat ca a plagiat integral lucrarea de Disertatie. Ministrul a anuntat ca va convoca sedinta pentru a analiza situatia

de R.P.     HotNews.ro
Miercuri, 5 februarie 2014, 11:31 Actualitate | Esenţial


Stefania Duminica
Foto: Agerpres
Stefania Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale pentru invatamantul preuniversitar, ar fi publicat in 2012 o lucrare de masterat copiata dupa o disertatie realizata in 2008 de un alt masterand, a transmis B1 TV in cadrul emisiunii moderate de Robert Turcescu. Secretarul de stat a refuzat sa ofere un punct de vedere in cadrul emisiunii, potrivit sursei citate, iar ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca printr-un sms trimis in timpul emisiunii ca va convoca astazi dimineata, la minister, o sedinta pentru a analiza situatia.

Reprezentantii ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca sedinta la care a participat si secretarul de stat Stefania Duminica a avut loc in jurul orei 9-10, fara a comunica si rezultatul discutiilor.

In cadrul lucrarii, Stefania Duminica ar fi lasat si numele masterandului care a scris lucrarea originala, potrivit B1 TV.

Conform documentelor prezentate de Robert Turcescu, coordonatorul lucrarii de disertatie semnate de Voicu (Duminica) Vasilica Stefania in 2012 este profesor universitar doctor Logofatu Michaela. Lucrarea este la Universitatea din Bucuresti, departamentul CREDIS (Departamentul de Invatamant la Distanta), Master - Tehnologia Informatiei si a Comunicarii in Educatie, se arata in document.

Disertatia initiala apartine unei doamne care a elaborat lucrarea in 2008 la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic - Studii Postuniversitare de Specializare in Informatica, iar numele disertatiei este "Pagini WEB in prezentarea elementelor de geografie a Romaniei in ciclul primar", sustine Robert Turcescu. 

Potrivit acestuia, in afara primelor 8 pagini, restul lucrarii de peste 100 de pagini semnate de secretarul de stat este "copy-paste" dupa cealalta disertatie; difera fonturile si asezarea in pagina.

Vasilica Stefania Duminica este secretar de stat pentru invatamant preuniversitar in cadrul Ministerului Educatiei Nationale. Aceasta a fost numita in functie in luna mai 2013, dupa ce fostul secretar de stat Stelian Fedorca a fost eliberat din functie cand Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca s-a aflat in stare de incompatibilitate.

Potrivit declaratiei de interese din 2012, Stefania Duminica era membru al sindicatului Spiru Haret Ilfov, vicepresedinte al organizatiei PNL Chitila si membru BPN al Organizatiei Femeilor Liberale.

Vasilica Stefania Duminica este lector la Departamentul de Formare a Profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti (din 2008), profesor de limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar, expert in formarea continua a personalului didactic in cadrul fostului Centru National pentru Formarea Personalului din Invatamantul Preuniversitar (2005-2009) si in cadrul MEN (2009-2013), potrivit congresuleducatiei.ro

Secretarul de stat a absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere (licenta) si Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (Master in management educational), este doctorand in cadrul aceleiasi universitati, in domeniul Stiintele educatiei, potrivit aceleiasi surse.

"In calitate de expert in formarea continua a personalului didactic, a participat la elaborarea standardelor de formare pentru personalul din invatamantul preuniversitar, a criteriilor si metodologiilor de acreditare a programelor de formare continua, la elaborarea, redactarea si publicarea de materiale informative, ghiduri necesare cadrelor didactice si furnizorilor de formare continua acreditate, la realizarea unor studii/ cercetari in domeniul formarii continue", precizeaza congresuleducatiei.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5876 vizualizari

 • +27 (27 voturi)    
  Pai de (Miercuri, 5 februarie 2014, 11:38)

  bogdan1477 [utilizator]

  In tara in care premierul dizolva comisia care-i cerifica plagiatul in mijlocul sedintei, ce mai conteaza o lucrare de dizertatie copiata. Cum Voctor Ponta e cel mai de incredere politician roman, deducem ca asta place romanului: smenarul, micul hot, smecherul, ala care reuseste in viata prin pile si relatii. Asta e modelul spre care tinde orice lenes. Aia cu olimpiade internationale, cu studii facute pe bune in afara, aia's niste tocilari basisti si odiosi, si n-au decit sa se duca acolo unde au facut studiile sa se dea mari.

  La asha tara, asha conducatori. Pin la urma suntem patria formelor fara fond de macar 1000 de ani.
  • +4 (4 voturi)    
   Problema este mult mai grava !!! (Miercuri, 5 februarie 2014, 13:22)

   Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   USL-ul a angajat numai "competenti" in toate institutiile pe care si le-a subordonat, dar cand au trebuit sa faca treaba au dat-o in bara datorita "competentelor" pe care le-au avut. Vedeti felul in care s-au descurcat (ISU Cluj, Alba si alte institutii) in cazul accidentului de avion.
 • +16 (16 voturi)    
  cine-i tine dom'le pe astia? (Miercuri, 5 februarie 2014, 11:43)

  Gobelin [utilizator]

  cine-i pune pe astia care abia si-au luat masterul, in functii de respunsabilitate publica?
  sistemul de nepotisme al USL sa fie oare?
  • +6 (6 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:46)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Gobelin

 • +14 (14 voturi)    
  cel mai curat si cinstit (Miercuri, 5 februarie 2014, 11:53)

  thebblack [utilizator]

  yeah, right...
 • +19 (19 voturi)    
  Cum e ponta si ...ministrul ! (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:00)

  gica43 [utilizator]

  Vorba lui Andrei Plesu :"un Gigel in plus nu mai conteaza!"
 • +16 (16 voturi)    
  ....deci in doamna dam cu pietre, dar... (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:20)

  trem [utilizator]

  ...in 'seful' mai mare care a plagiat din plin ne abtinem. Ce politica de lachei. Daca am fi onesti i-am da pe toti afara...

  Mi-a scapat un detaliu...dansa a plagiat integral...PM-ul o fi facut-o doar partial si de asta il tinem in continuare!
 • +16 (16 voturi)    
  Or mai fi multi d'astia...?! (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:25)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Numai "capacitati" si "inteligente" avem in frunte...!

  Ba nu, mai sunt si destui infractori...
 • +16 (16 voturi)    
  Absolut jenant... (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:27)

  dekar [utilizator]

  ...si descalificant.Cati or mai fi ca ea,infipti acolo sus in posturi de inalta tinuta si raspundere cu asemenea "pedigriuri"?!!
 • +4 (4 voturi)    
  Deja normalitate (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:47)

  Audit [utilizator]

  nu vă mai minunaţi.
  Unde sunt găsiţi toţi agramaţii ăştia? În politică sunt doar idioţi?
  Ce putem face când cei mulţi votează 70% fără să gândească iar restul stau acasă?
 • +4 (4 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:48)

  polonyca [anonim]

 • +7 (7 voturi)    
  solutia ar fi sa ceara si ea o expertiza (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:53)

  __alex__ [utilizator]

  ORDA, aia care nu a gasit probe nici in cazul ponta. Daca nu au putut la primul mascarici, nu vad cum ar putea gasi in cazul ei.

  Guvern de impostori....
 • +8 (8 voturi)    
  analfabeti (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:56)

  Dedalus [utilizator]

  Daca am continua numirile am constata ca peste 90% din lucrarile de dizertatie, doctrat etc. sunt copiate...

  Ce mare scofala? Oricum, oameniii astia sunt analfabeti...

  Ca si trei sferturi din populatia adulta a tarii.

  Ne vom trezi cand vom face licitatii pentru a contrqacta firme care sa aduca oameni capabili sa scrie dupa dictare.

  Vom infiinta meseria de "scriitor" = meserias capabil sa scrie un text dupa dictare.

  Si sa stiti ca nu prea e o gluma ce-am scris...
  • +1 (1 vot)    
   pai nu e "gluma" (Miercuri, 5 februarie 2014, 15:21)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Prin noiembrie, la un drum mai lung cu trenul, intr-un context al discutiilor din compartiment, unul din calatori si-a "dat drumul" si a povestit in detaliu: ca are in comp o GRAMAA de lucrari (de "diploma", "doctorate" samd.); ca, de multe ori, le mai redacteaza el sau le "periaza", ca sa corespunda cu ceea ce urmareste clientul; ca, uneori, face chiar EL "cercetarea" (pe Internet); ca, de multe ori, chiar daca NU s-a facut nici o "cercetare", inventeaza "statistici"... samd...

   Am ramas masca! L-am intrebat "in ce domenii"?
   CE credeti? Mi-a enumerat o GRAMADA de domenii, cred ca le "acoperea" pe toate: de la "inginerie" la "mediu" si la "medicina" (aici a zis ca, e drept, doar ceva gen "scoala tehnica") samd.!! Cred ca doar proiecte in sine, de vapoare sau arhitectura nu facea (desi, poate, invata sa faca si de-astea >:)

   "Pai, bine" - zic - "si nu se prinde nimeni?"
   "Nu, pentru ca profesorii si cei din comisii nu vor decat sa aiba pe masa ceea ce le trebuie ca sa fie acoperiti".
   Din cate am inteles, problema "spagii la profesor" era responsabilitatea "clientului - baiatu' nu facea decat sa ia banii pentru lucrare propriu-zis: redactare, tehnoredactare, legat etc...

   Zicea ca ia intre 1000 lei (un masterat complet) si 2 - 300 lei lucrare pentru liceu; pentru doctorat pretul depindea de numarul de "chestii" care trebuiau sa intre in "cercetare", "statistici" samd... dar rar i s-a intamplat sa ia mai mult de 4 - 500 euro...!!!

   Baiatu' ala cred ca era o enciclopedie ambulanta. cica in comp are peste 1000 "lucrari" din care sa aleaga!
   Si cand colo, e angajat la o firma mica, cu salariul oficial minimum pe economie (cred ca il mai "ciupeste" pe sefu'so si de ceva firfirici "la negru" >:)

   Deci nu e "gluma", baiatu' nu era din Bucuresti. Si parerea mea e ca are niste preturi mici, de "spart piatza" >:)

   Eu cred ca madama aia nici macar nu a PLAGIAT!! Cred ca, pur si simplu, a cumparat lucrarea... de la altu' >:)
 • +6 (6 voturi)    
  yoooo... trebuie "sedinta"?? (Miercuri, 5 februarie 2014, 12:56)

  Codruta N [utilizator]

  Pai CE "sedinta" trebuie, ca sa "analizeze"?
  Pentru a detecta / constata un "plagiat" exista softuri!!
  Is that simple... :D
 • +4 (4 voturi)    
  foarte grav (Miercuri, 5 februarie 2014, 13:58)

  zot [utilizator]

  cred ca se impune analiza tuturor lucrarilor de doctorat ale politicienilor cu functii de conducere si decizie ptr a detecta plagiatele; cei ale caror lucrari sunt gasite ca fiind plagiat sa suporte acelasi tratament:
  eliberarea din functie si returnarea foloaselor necuvenite obtinute ca urmare a detinerii acestor titluri
  dar toti, inclusiv mincinosul nr 1


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by