Peste 400 de muncitori care au lucrat la lotul al patrulea al autostrazii Sibiu - Orastie au luat parte la o petrecere in tunelul de la Sacel, unde au instalat mese si gratare, reprezentantii constructorului afirmand ca petrecerea a fost organizata "in semn de aprecierere a muncii angajatilor", relateaza Mediafax.

Patrecere in tunelul de autostradaFoto: Construim Romania

Petrecerea a fost organizata in tunelul de la Sacel (Sibiu), care are o lungime de 340 de metri, fiind primul tunel pe o autostrada din Romania. La aceasta au luat parte aproximativ 400 de angajati ai firmelor care au lucrat la lotul al patrulea al autostrazii Sibiu - Orastie, care se intinde intre Sibiu si Saliste. In tunel au fost instalate mai multe mese, pe care au fost intinse platouri cu mancare, precum si gratare pe care au fost prajiti carnati.

Sorin Scarlat, directorul adjunct al asocierii de firme Astaldi SpA - Euro Construct Trading 98 SRL - Astalrom SA, care a construit acest tronson de autostrada, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca petrecerea in tunel a fost organizata pentru toti angajatii care au lucrat la autostrada, "in semn de apreciere a muncii lor", intrucat lucrarile au fost finalizate.

"Lucrarile sunt finalizate, mai sunt doar mici lucruri de facut, care tin de curatarea zonei. Asa am considerat noi ca trebuie sa organizam o petrecere pentru toti angajatii, in semn de apreciere a muncii lor, avand in vedere ca s-a incheiat lucrarea", a declarat Sorin Scarlat.

Intrebat de ce a organizat petrecerea in tunel, Scarlat a raspuns: "A fost o petrecere a angajatilor, nimic mai mult. Asa am considerat noi ca tunelul este o zona in care se poate organiza aceasta petrecere a angajatilor".

Sorin Scarlat a precizat ca au participat la petrecere peste patru sute de angajati care au lucrat in zona.

Potrivit sursei citate, lotul patru din autostrada Sibiu - Orastie va fi inaugurat joi, cel mai probabil in prezenta premierului Victor Ponta. De altfel, tot joi vor fi inaugurate si tronsoanele unu si doi ale autostrazii.

Lotul patru din autostrada Sibiu - Orastie are o lungime de 16,2 kilometri, de la Saliste la capatul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, valoarea contractului fiind de 484 milioane lei fara TVA, din care aproximativ 412 milioane lei sunt finantare europeana. Tronsonul, realizat de asocierea firmelor Astaldi SpA - Euro Construct Trading 98 SRL -Astalrom SA, cuprinde doua noduri rutiere, doua viaducte de 925 metri, doua poduri de 42 metri, patru pasaje peste autostrada de 26 metri, doua pasaje peste calea ferata de 40 de metri si primul tunel de autostrada din tara, lung de 340 de metri.

Lotul al treilea al autostrazii se intinde intre Saliste (judetul Sibiu) si Cunta (judetul Alba) si are putin peste 21 de kilometri. Din cauza alunecarilor de teren din zona, lucrarea nu este finalizata odata cu celelalte trei loturi, termenul de executie fiind sfarsitul anului viitor.

Al doilea lot se intinde intre Vintisoara si Cunta, lucrarile fiind executate de Straco Grup SRL si Studio Corona SRL Civil Engineering in baza unui contract de aproximativ 380 de milioane de lei, fara TVA.

Lotul unu al autostrazii se intinde intre localitatile Vintisoara (judetul Alba) si Orastie (judetul Hunedoara), are 24 de kilometri si a fost realizat de Strabag in baza unui contract de circa 551 milioane de lei, fara TVA.

Ministrul delegat pentru Infrastructura, Dan Sova, a declarat, in 6 decembrie, la Lancram (judetul Alba), dupa inspectia pe santierul autostrazii Sibiu-Orastie, ca circulatia pe trei din cele patru loturi ale autostrazii va fi deschisa pana la Craciun, spunand ca a mers cu 160 km/ora si ca "masina era lina". In ceea ce priveste lotul trei al autostrazii, unde lucrarile nu vor fi terminate acum, Sova a afirmat ca aici au aparut mai multe probleme cu terenul, insa acestea nu sunt pe coridorul autostrazii, ci pe dealurile din apropiere, care aluneca spre autostrada.

Lucrarile la autostrada Sibiu - Orastie au debutat in octombrie 2011, in prezenta premierului de atunci Emil Boc si a fostului ministru Anca Boagiu.

Sursa foto: Forum Construim Romania.