Consiliul pentru Combaterea Discriminarii: Impartirea elevilor de gimnaziu in doua clase, dintre care una de elita, constituie discriminare

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:19 Actualitate | Esenţial

Organizarea unui concurs pentru a imparti elevii apartinand aceleiasi specializari (matematica) din ciclul gimnazial in doua clase, dintre care una de "elita", constituie o fapta de discriminare indirecta, anunta Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. CNCD a decis astfel sa amendeze Scoala Generala nr. 81 din Bucuresti cu 1.000 lei.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis in sedinta de astazi, 20 noiembrie, sanctionarea Scolii Generale nr. 81 din Bucuresti cu amenda contraventionala de 1.000 lei, anunta CNCD intr-un comunicat remis HotNews.ro

Consiliul precizeaza ca "organizarea unui concurs pentru a imparti elevii apartinand aceleiasi specializari (matematica) din ciclul gimnazial in doua clase, dintre care una de 'elita', constituie o fapta de discriminare indirecta potrivit art. 2 alin. (3), coroborat cu art. 2 alin. (5) si art. 11 alin. (1)". Hotararea a fost adoptata cu unanimitatea celor prezenti.

Tot in cadrul sedintei de solutionare de petitii din data de 20 noiembrie, CNCD a mai adoptat o serie de hotarari.

Magistratii carora nu li se acorda sporul de doctorat - discriminati

"Art. 30 alin. (6), art. art.48 alin.1 pct.7 din Legea nr. 330/2009, coroborat cu art.6 alin.1 din OUG nr.1/2010, prin care se reglementeaza abrogarea sporului de doctorat si includerea unei compensatii in salariul de baza, are efectele unei discriminari indirecte pentru angajatii care au obtinut titlul academic de doctor dupa intrarea in vigoare a celor doua acte normative mai sus amintite. Prin aceasta solutie legislativa se incalca principiul platii egale pentru munca egala, respectiv principiul nediscriminarii", anunta CNCD.

Consiliul precizeaza ca "legiuitorul are dreptul de a modifica, suspenda sau anula sporuri, indemnizatii, salarii periodice si alte stimulente, in functie de categoriile de personal carora li se acorda, doar cu respectarea principiului egalitatii".

"Legiuitorul, in acest caz, a mentinut un spor pentru un grup de angajati si a anulat posibilitatea obtinerii sporului, compensarii, pentru celalalt grup, in conditiile in care ambele grupuri fac parte din aceeasi categorie de personal, respectiv magistrati. In cazul ambelor grupuri suntem in prezenta aceleasi categorii de angajati, care, prin obtinerea titlului de doctorat, se presupune ca adauga un plus de valoare muncii prestate", argumenteaza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

"Cu respectarea Deciziei Curtii Constitutionale nr.997/2008, a Deciziei nr. 5060 din 18.04.2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, CNCD recomanda Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Justitiei sa intreprinda demersurile necesare in vederea armonizarii legislatiei in cauza cu principiul egalitatii si nediscriminarii in raporturile de munca. Hotarare adoptata cu unanimitatea celor prezenti", se arata in comunicatul CNCD.

Consiliul local Brasov - amendat cu 6.000 de lei pentru ca i-a interzis unui consilier independent sa faca parte dintr-o comisie de specialitate a Consiliului

O alta decizie a Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii se refera la "incalcarea dreptului unui consilier independent de a face parte dintr-o comisie de specialitate a Consiliului Local Brasov" care "constituie o fapta de discriminare directa". Colegiul director a decis sa sanctioneze reprezentantul legal al Consiliului local Brasov cu amenda contraventionala in cuantum de 6.000 de lei. Hotararea a fost adoptata cu unanimitatea celor prezenti.

Lipsa denumirii institutiei 'Muzeul National al Carpatilor Rasariteni' in limba minoritatii maghiare este fapta discriminatorie

In cadrul sedintei de astazi, CNCD a mai decis ca "neinscriptionarea denumirii institutiei 'Muzeul National al Carpatilor Rasariteni' in limba minoritatii maghiare, potrivit prevederilor art. 120 alin. (2) din Constitutia Romaniei, constituie o fapta de discriminare directa, potrivit art. 2 alin. (1), coroborata cu art. 10 lit. h)". In acest sens, Colegiul director a recomandat inscriptionarea denumirii institutiei potrivit legii si a dispus un termen de monitorizare de 3 luni. Hotararea a fost adoptata cu unanimitatea celor prezenti, cu un vot "impotriva" in cazul sanctiunii.

Companie amendata cu 15.000 lei pentru ca nu a dat sarcini de serviciu unei angajate care si-a reluat contractul de munca dupa concediul maternal si a concediat-o 6 luni mai tarziu

"Nealocarea de sarcini de serviciu angajatei care si-a reluat contractul de munca dupa intoarcerea din concediul de crestere copil, urmata de concedierea acesteia in termenul de 6 luni de la reluarea contractului de munca, constituie o fapta de discriminare directa", anunta Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Colegiul director al CNCD a decis sanctionarea angajatorului, societate comerciala privata, cu amenda contraventionala in cuantum total de 15.000 lei. Hotararea a fost adoptata cu unanimitatea celor prezenti.

CNCD precizeaza ca hotararile motivate vor fi comunicate partilor, in termen legal, si sunt supuse caii de atac in instanta.

Citeste si:


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

4184 vizualizari

 • +3 (11 voturi)    
  Așa este peste tot (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:25)

  Wasile [utilizator]

  Peste tot se fac clase cu elevi mai buni și elevi mai puțini buni. Și cei buni devin și mai buni, iar cei mai puțin buni devin și mai puțini buni (a se citi proști). Și se bagă câte 35 în clasă, cât să nu poți să ajuți pe nici unul cu adevărat (cantitate, nu calitate). Și se fac reguli în care un profestor nu are voie să lase repetenți sau corigenți pe motiv de "caz social" și "să-l trecem ca să scăpăm de bătăușul ăsta" și așa mai departe.

  Ce consiliu se sesizează la restul?
 • +15 (21 voturi)    
  Mai puteti .... (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:25)

  A_Radu [utilizator]

  Voi astia cu discriminarea ??? ... Alo, da ce suntem in plin avant comunist in care toata lumea e la fel, egala de la un capat la altul. Departajarea se face in urma unui test, asa ca nu vad care e discriminarea. Cei care iau testul sunt mai buni decat cei care nu-l iau ... Mai terminati cu prostiile.
  • +3 (7 voturi)    
   Absolut de acord! (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 18:29)

   Herodot [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   Propun ca acest Consiliu sa acorde, la cerere, diplome prin care solicitantul sa fie declarat destept... In felul asta prostii nu se vor mai simti discriminati!
  • +5 (5 voturi)    
   Si a propos... (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 18:45)

   Herodot [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   ... Felicitari conducerii Scolii Generale nr. 81 din Bucuresti!
  • -5 (5 voturi)    
   Draga Radule, (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 21:16)

   GRANDFATHER [anonim] i-a raspuns lui A_Radu

   Daca ai avea un copil in gimnaziu, care din varii motive ar fi mai putin performant la matematic, ai fi de acord sa fie clasificat si repartizat - fie si in urma unui test de "departajare" - in clasa "mediocrilor"!
   UN EXEMPLU:
   In SUA nu exista scoli speciale pentru copii cu handicap! Cesti copi cu handicap(oligofreni de diferite grade) sunt inscrisi in scolile publice fiid colegi de clasa si scoala cu copiii "normali"! Mai mult chear, in invatamantul primar(clasele I-V in SUA), pentru acesti copii cu nevoi speciale scoala angajeaza cate un invatator "personal", care se ocupa exclusiv de elevul sau! Si nu-ti spun asta "din auzite"! Datorita castigarii unei burse Fulbright, sotia a predat engleza unor elevi din clasa a VIII-a de la unui liceu privat din Houston-Texas! Eu si fiica noastra, care tocmai implinise 6 ani am insotit-o! Am inscris-o in clasa a-I-a la o scoala publica si astfel a invatat intr-un an scolar mai multa limba engleza decat ar fi invatat acasa in 10 ani! Dar nu despre asta e vorba! La "Poe Elementary School" erau 20(douazeci) de elevi cu nevoi speciale si fiecare din acesti elevi avea un imvatator personal angajat de catre scoala, astfel ca in unele clase puteau sa exite 2, 3 si chiar 4 invatatori, in functie de cati elevi "speciali" avea clasa! Nimanui nu i-ar fi trecut prin cap(si oricum ar fi fost ilegal) sa-i adune pe acesti copii speciali intr-o "clasa speciala"! Stiu foarte bine aceste amanunte pentru ca am facut parte din "grupul parintilor voluntari" si am fost implicat in "bucataria" scolii! Ca parinte si profesor de istorie a fost o experienta inedita si interesanta! "Filozofia" lor este foarte simpla: scoala trebuie sa ofere sanse egale pentru fiecare elev si nu sunt permise discriminarile de nici un fel! Fiecare copil(elev) are un "talent" pe care scoala trebuie sa il descopere si sa-l dezvolte!
  • +3 (3 voturi)    
   oa de aici (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 22:27)

   kelye [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   Sa vezi unde sunt prostii de fapt.

   http://adevarul.ro/educatie/studii-in-strainatate/secretul-succesului-in-educatia-finlandeza-1_52760a20c7b855ff56af43b6/index.html

   Ai modele care-si dovedesc eficienta dar nuuu.. 'stie' ei mai bine cum trebuie facuta educatia.
 • +15 (17 voturi)    
  adica? (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:28)

  Fapte [utilizator]

  Pai atunci si un examen de admitere e discriminatoriu. Si un interviu. Nu prea ma prind care e discriminarea...
  • -5 (5 voturi)    
   nu inteleg de ce (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:51)

   t_roxx [utilizator] i-a raspuns lui Fapte

   comparati mere cu pere.....ce legatura are examenul de admitere cu tratamentul diferentiat al unor COPII care sunt in plina crestere, transformare si carora le spui" hmm, tu esti prost, treci in clasa de retardati". ???????? Nu ganditi un pic inainte sa scrieti?
 • +16 (18 voturi)    
  Si admiterea la facultati e o discriminare atunci! (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:31)

  ONO [utilizator]

  Ma intreb cum e mai bine sa faci o clasa cu 'de toti' si sa mergi la nivel mediu sau sa-i separi si sa adaptezi materia la 2 medii ? Altfel cum am mai putea obtine performanta?

  Ar fi fost dicriminare si daca se organiza concurs pentru toti elevii si in functie de rezultate sa-i fi distribuit pe clase ? (pana la urma rezultatul ar fi fost acelasi, dar pentru a-i multumi pe cei care incurajeaza mediocritatea ...)
  • -6 (6 voturi)    
   altul...... (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:54)

   t_roxx [utilizator] i-a raspuns lui ONO

   cum compari rotund cu patrat? de unde si pana unde e si admiterea la fac discriminare? Performanta o obtii in primul rand printr un sistem de invatamant care incurajeaza copii, nu care le da in cap, esti prost treci in clasa cealalta....sunteti obositori de stupizi cu comparatiile voastre care nu si au locul..nu stiu care s-a trezit sa vb de SUA....dar nu are nimic de a face cu ce se discuta aici, nu i aceeasi situatie, nu i acelasi sistem. Dar ce dracu', hai sa le distrug stima de sine copiilor...de ce?
   • +4 (4 voturi)    
    rotund cu patrat (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 20:51)

    Petecutz [utilizator] i-a raspuns lui t_roxx

    ambele sunt figuri geometrice, deci au puncte in comun si se pot compara.
    performanta o obtinii prin competitie si nu prin prostzii de genul asta: testul e discriminare...

    si atunci eu, ca parinte de copil inzteligent ce trebuie sa fac, sa-ti suport prostul sau sa plec.
 • +17 (19 voturi)    
  Discriminare? (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:31)

  ravasilache [utilizator]

  Iata o decizie imbecila. Din punct de vedere al predarii impartirea facuta de scoala este benefica pentru elevi. A amesteca intr-o singura clasa elevi foarte buni si foarte slabi duce la descurajarea celor slabi si la demobilizarea celor buni. Dar in tara asta desteptii ii discrimineaza pe imbecili prin simpla lor existenta...
  • -6 (6 voturi)    
   si la aia (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:56)

   t_roxx [utilizator] i-a raspuns lui ravasilache

   slabi nu se gandeste nimeni? Daca e copilul tau intr o clasa cu aia slabi ce faci? Sunt dezgustata de mentalitatea voastra elitista si stalinista...de unde stii ca e benefica impartirea? da mi si mie un studiu care demonstreaza asta. pana una alta iti pot da eu sau google niste pareri profesioniste de la psihologi si pedagogi. daca proful e bun, nu te teme ca nu se destabilizeaza nimeni..dimpotriva, pun toti mana pe carte.
   • +7 (7 voturi)    
    prostu' (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 20:52)

    Petecutz [utilizator] i-a raspuns lui t_roxx

    sa pana mana sa invete si nu sa aiba pretentii...
    dar in tara in care prostii conduc, nimic nu te mai mira.
   • +2 (2 voturi)    
    Am simtit-o pe "pielea"mea, fara studii. (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 23:02)

    gazania [utilizator] i-a raspuns lui t_roxx

    Mutata de la un liceu FB din Arad , unde aveam medii de 7, am ajuns la un liceu din Lipova , unde am devenit premianta, dar nu mai desteapta. Intr-o clasa de mediocri am ajuns cea mai buna, dar degeaba , nivelul meu scazuse. Conteaza ENORM nivelul clasei in motivarea copilului.Asa ca trebuie sa invete daca vrea o clasa buna.
 • +16 (18 voturi)    
  Ce absurditate! (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:33)

  BEDE [utilizator]

  Adica, sa nu poata cei mai inteligenti si mai bine pregatiti sa aiba parte de niste ore de matematica de un nivel superior? De ce?
  Atunci, hai sa condamne CNCD-ul pe directori ca au salariile mai mari decat subalternii! Si asa mai departe...
  Discriminarea este absolut necesara, dar este extrem de important ca ea sa fie facuta in mod inteligent. Iar aceasta organizatie numita CNCD este clar ca nu ajuta societatea, ci doar loveste ici-colo, deseori la comanda politica...
  Mai bine lipsa o asemenea organizatie.
 • +16 (18 voturi)    
  Tara te vrea prost! (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:34)

  triciupa [utilizator]

  Asadar copiii inteligenti si silitori sa ramana la gramada cu loazele, chiulangii si saracii cu duhul, nivelul de predare trebuie sa ramana la genunchiul broastei (ca sa nu-l discrimineze pe Bula...) iar harul celor putini trebuie sa se risipeasca in mediocritatea cenusie a celor multi. La ce ne trebuie copii supradotati? Ca sa te uiti toata ziua la teveu si sa votezi ce-ti baga aia in cap n-ai nevoie de multa carte. Ce-i aia "elite"? In tara asta trebuie sa existe doar o singura "elita", a politicienilor cu dispensa de la scoala si imunitate la furat.
 • +8 (10 voturi)    
  discriminare indirecta (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:43)

  I [utilizator]

  atunci discriminare indirecta e si cand o fundatie ajuta copiii bolnavi de boala X dar nu si de boala Y, cand exista o varsta minima pentru un candidat la alegerile parlamentare de ex., cand o asociatie e "a maghiarilor" dar nu si a celorlalti s.a.m.d.
  • -4 (4 voturi)    
   :)) hai sa comparam (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:57)

   t_roxx [utilizator] i-a raspuns lui I

   si mere cu pere, rotund cu patrat...ca asa suntem in romania, pe langa subiect si cu argumente de tot rahatul.........
   • +3 (3 voturi)    
    . (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 21:30)

    I [utilizator] i-a raspuns lui t_roxx

    inca astept argumentele tale "fara rahat".
 • +10 (12 voturi)    
  Operatie pe creier (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:54)

  LoveRomania [utilizator]

  Va ro sa ma lasati sa fac eu operatia pe creier lui Ponta, nu conteaza c anu ma pricep la chirurgie, daca imi interziceti inseamna ca ma discriminati, doar sunt egal cu chirugul si cu Ponta.
  Oricum daca fac o lobotomie din greseala u va fi nici o paguba
 • +8 (10 voturi)    
  Traiesc in USA (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 17:58)

  dawnat07 [utilizator]

  si am copil la scoala. Este un lucru normal aici ca studentii sa fie recomandati in clase avansate in functie de capabilitatea fiecaruia. Acest lucru incepe inca din clasa a 7-8a. Este mult mai frecventa in clasele de liceu. De ex: la matematica, studentii sint plasati in clase la recomandarea profesorilor din anul anterior - sint studenti care desi sint in clasa a 9a pot face matematica de clasa a 10-11a sau invers, sint in clasa a 9a dar fac matematica de clasa a8a. Aceasta recomandare facuta de profesori este, binenteles bazata pe anumite criterii bine stiute atit de student cit si de parintii acestora. Pentru alte materii, studentul poate opta sa aplice pentru clasa avansata dar si aici are nevoie de recomandarea profesorului din anul anterior, submite un eseu in care raspunde citorva intrebari (de ce vrea sa fie in clasa avansata, cum va contribui la clasa, etc) si aceasta este revazuta si aprobata sau nu, de un comitet din care face parte directorul scolii si alti citiva profesori.
  • -4 (4 voturi)    
   mai gandeste te (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 20:00)

   t_roxx [utilizator] i-a raspuns lui dawnat07

   inainte sa compari...gandeste te un pic la cati elevi beneficiaza de sistemul american si daca cei care raman in clasele lor primesc vreo eticheta de "prost".. nu cred, aici e vb de altceva, e impartirea in functie de note (hahah, ce gluma buna, copiezi un pic, memorezi trei pagini si hop o nota buna) pe clase. Ai inteles, e DIFERIT! Nu e vb de un copil care poate beneficia de un curs avansat, e vb de niste copii care vor fi stigmatizati, in clasa prostilor...si crede ma profii nu vor da doi bani pe ei!
   • +4 (4 voturi)    
    sistemul european (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 20:54)

    Petecutz [utilizator] i-a raspuns lui t_roxx

    ba, da pentru tine sistemul european e bun??
    Ala nemtesc, luxemburghez, fie chiar si ala francez???

    afla maica mosului ca toti, dar absolut toti incurajeaza performanta si dotarea...mai putin loazele romanesti care se simt complexate si discriminate.
 • +5 (7 voturi)    
  separarea corecta (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 18:11)

  Alor [utilizator]

  Impartirea elevilor in doua categorii este f corecta .Unii elevi nu vor sau nu pot invata foarte mult si atunci nu are rost sa-i chinui, altii pot si doresc sa studieze la un nivel mai ridicat si atunci le oferi conditii pt aceasta. In Austria ciclul primar si gimnazial aste impartit in doua: ptr elevi de nivel ridicat si ptr elevi de nivel mediu . cele doua tipuri de nivele sunt complet separate adica sunt scolii complet separate si materiile de studiu sunt diferite adica cu materii mai complexe ptr cei ce vor perfomanta . practic sunt doua sisteme de invatamint paralele, care dau totusi posibilitatea elevilor sa treaca dintr-o parte in cealalta in anumite conditii.
 • +5 (7 voturi)    
  Sa se desfiinteze si sistemul de notare (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 18:28)

  dan tulceanu [utilizator]

  pentru ca si asta este o discriminare.
  Si angajarea pe baza interviurilor este tot o discriminare.
  La angajare sa nu mai fie cerute studii, ca si asta este discriminare.
  Sa fie scoase din DEX cuvintele : puturos, harnic, prost, destept, urat, frumos ... etc, ca si astea sunt discriminare.
  Si uite asa, vom fi toti la fel : mediocri.
  • -4 (4 voturi)    
   cvb (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:25)

   heraasku [utilizator] i-a raspuns lui dan tulceanu

   spui minunatii fara sa-ti dai seama. in cel mai perfoormant sistem de educatie, Finlanda, nu exista sistem de notare pana in clasa a 6/7 iar in Canada nu exista evaluari decat individuale sub supravegherea parintilor/ tutorilor. nu exista catalog cu strigare... hai, hai, hai... la sudan cu voi
 • +2 (2 voturi)    
  paradox (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:21)

  josusl [utilizator]

  In comunismul "real", cel putin in varianta Ceausescu, invatamantul era super-elitist. La scolile bune se intra pe baza de examen, si se baga la carte in elevi de le ieseau fulgii. Nu zic ca era mai bine pe atunci, istoria, filozofia si partial literatura erau falsificate, si bagasera tot felul de discipline tehnice (ca sa nu mai pomenesc de practica agricola...) Dar cel putin istiintele exacte erau predate bine, existau cercuri de studii undei cei mai buni puteau sa-si urmeze pasiunea, si unde profesorii veneau de placere, nefiind platiti in plus pentru asta. In schimb la scolile slabe gen licee industriale sau mai rau, rurale, era jale. Situatia asta era vazuta ca o stare naturala. In democratie se incearca totusi o atenuare a acestor diferente, care daca sunt lasate in voia lor produc o mica elita cultivata si competenta alaturi de o mare masa de ignoranti.
 • -4 (4 voturi)    
  Sunteti de o prostie rara (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:42)

  t_roxx [utilizator]

  Note bune la scoala nu insemna inteligent, mai ales in actual sistem scolar, inseamna ca stie sa copieze si ca are o memorie de robot.
  Pt a masura iq ul se face un test special, nu media notelor dintr un an.......Cu asa parinti asa copii, asa neam! Vai de ei! Idiotul meu de prof de mate in scoala generala ne-a impartit asa..rezultat? Cei care aveau rezultate mai bune la mate beneficiau de o atentie particulara in timp ce noi, retardatii, deja stigmatizati, ne multumeam cu un 6, 7 pentru ca "oricum nu eram capabili" de mai mult. Pt ca nu cunoastem un pic de psihologie de bun simt, si pt ca nu ne putem descotorosi de clisee traim intr-o tara de prostani. Multi dintre prostanii astia au comentat la greu aici fiind impotriva deciziei. Intre timp, daca intelegeti engleza uitati-va aici: http://www.youtube.com/watch?v=gFmFOmprTt0
  • +2 (2 voturi)    
   Acum te-nteleg! (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 23:10)

   gazania [utilizator] i-a raspuns lui t_roxx

   Banuiam ca ai niste frustrari , abia acum am vazut de ce esti "Gica-contra"si nu ai dreptate. Mai sus am dat ex. meu foarte concludent . Ideal ar fi ca toti sa fie buni , dar nu poti cobori nivelul clasei pt ca cei slabi sa tina pasul.
 • +3 (3 voturi)    
  Logica (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:55)

  dana_s [utilizator]

  Discriminare ar fi in cazul in care o parte din elevi ar fi PRIVATI de niste drepturi.
  Si atunci, am putea spune ca elevii foarte buni sunt privati de dreptul de a-si valorifica timpul de studiu din clasa in mod eficient, achizitionand cunostinte noi, pe masura inteligentei lor, si nu tot asteptandu-i pe ceilalti. Asa se face performanta. Izoland si lucrand separat cu elementele de valoare. La scoala, in sport, in orice domeniu. In cazul nostru, copiii slabi sunt SCUTITI de eforturi intelectuale de care nu sunt capabili.
  Or, vad ca tara chiar te vrea prost, chiar promoveaza si incurajeaza mocirla.
  De ce ?
 • +3 (3 voturi)    
  pai (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 20:13)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  daca acest consiliu al culturii si educatiei comuniste le stie pe toate, la ce mai platim, foarte bine, atitia judecatori la curtea constitutionala si alte tribunale, vad ca tovarasii de la consiliul comunist imbecil si criminal le stiu pe toate.
 • 0 (4 voturi)    
  Pierdeți esența (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 20:14)

  SKBjull [utilizator]

  Ambele clase erau pentru aceiași specializare.

  Modelul nordic de educație se focusează atât pe egalitate, cât și pe excelență. Are cele mai bune rezultate la nivel mondial.

  Ar trebui să citiți despre el, fiindcă în timp ce noi retrăim capitalismul sălbatic, alții au trecut la pasul următor.
  • -1 (1 vot)    
   pasul la romani (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:32)

   Petecutz [utilizator] i-a raspuns lui SKBjull

   poate ca nu ar trebui sa sarim etapele, ce spui???

   faptul ca nordicii "au trecut" la pasul urmator (spui tu) nu inseamna ca noi trebuie sa sarim exact ca broasca unde-i nordicii..ci sa parcurgem cursul normal si firesc al competitie.

   Btw, nu-i stiu pe nordici sa aiba chiar cel mai bun rezultat mondial :).
  • 0 (0 voturi)    
   tot despre esenta (Joi, 21 noiembrie 2013, 17:33)

   veracruz [utilizator] i-a raspuns lui SKBjull

   exista aceasta specializare la clasele gimnaziale?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă