Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Sibiu, ca "nimeni nu va pierde vreun leu din pensie" in urma deciziei Curtii Constitutionale, de recalculare, anuntand totodata ca pensiile vor fi indexate anul viitor cu 3,76%, transmite Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca pensiile vor fi indexate, anul viitor, cu un procent care depaseste inflatia.

"Anul viitor vor fi indexate pensiile. In bugetul pe 2014, in mod sigur, este prevazuta o indexare superioara inflatiei si anume cu 3,76%", a spus premierul.

In plus, acesta a afirmat ca urmeaza sa se stabileasca exact ce pensii trebuie recalculate in urma deciziei Curtii Constitutionale, insa a dat asigurari ca nicio pensie nu va scadea.

"O sa vedem, in baza deciziei CCR, ce pensii trebuie sa recalculam. Vreau doar sa asigur un lucru: daca va fi cazul sa recalculam in plus, cu siguranta vom da banii. Daca ne va cere Curtea sa taiem vreo pensie, nu voi fi de acord si vom gasi o alta solutie legislativa astfel incat absolut nicio pensie sa nu fie scazuta", a afirmat premierul.

Acesta a adaugat ca-i pare rau doar ca trebuie sa existe o noua "procedura administrativa de recalculare".

"Imi pare rau doar ca va fi o noua procedura administrativa, o noua recalculare, dar daca asta a decis Curtea este bine. Vreau sa transmit un mesaj foarte clar, ca nimeni nu va pierde vreun leu din pensie in urma deciziei CCR", a conchis Ponta.

Premierul a participat, vineri, la Sibiu, la Conferinta Nationala a Pensionarilor Social-Democrati.

Curtea Constitutionala (CCR) a constatat, marti, ca dispozitiile art. III alin.(2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt neconstitutionale.

Initial, premierul declara ca Guvernul ar trebui sa recalculeze toate pensiile "din 2011 incoace" ca efect al deciziei Curtii Constitutionale, "ceea ce este o nebunie", insa dupa ce jurnalistii i-au explicat ca CCR a transmis o rectificare in sensul ca dispozitiile se aplica doar pentru pensiile care intra in plata din 2013, Ponta a revenit spunand: "Doamne ajuta, ma bucur ca s-au mai gandit o data, iata ca mi-ati dat si o veste buna!".